Tgrt Haber
11 Kasım 2021 00:47

Japonya ve Endonezya'da şiddetli deprem

Japonya'nın Ryukyu Adaları'nın güneydoğusu depremle sarsıldı. Depremin şiddetinin 6,6 büyüklüğünde olduğu açıklanırken, tsunami uyarısı ise yapılmadı. Endonezya'da Nabire kenti yakınlarında 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Japonya ve Endonezya'da şiddetli deprem
japonya,,endonezya,,deprem,

Uzak Doğu'da peş peşe şiddetli depremler meydana geldi. Önce Japonya, ardından da Endonezya sarsıldı. Depremlerin ardından 2 bölgede de tsunami uyarısı yapılmadı.

JAPONYA 6,6 İLE SARSILDI

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), Japonya’nın Ryukyu Adaları'nın güneydoğusunda 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yerin 2 kilometre derinliğinde oluşan depremin merkez üssünün Okinawa eyaletinde yer alan Naha kentinin yaklaşık 312 kilometre güneyinde olduğunu açıkladı. Depremde can ve mal kaybı ihbarı bildirilmezken, herhangi bir tsunami uyarısı ise yapılmadığı kaydedildi.

Japonya ve Endonezya'da şiddetli deprem

ENDONEZYA'DA 5,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Japonya'dan sonra bir deprem haberi de Endonezya'dan geldi. Ülkenin Nabire kentinin güneybatısında 5,9 büyüklüğünde deprem oldu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Endonezya'nın Papua eyaletinde yer alan Nabire’nin 184 kilometre güneybatısında 5.9 büyüklüğünden deprem meydana geldiği aktarıldı. USGS, depremin 2 kilometre derinlikte yaşandığını ifade etti. Depremin ardından can ve mal kaybı bildirilmezken, tsunami uyarısı ise yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...