Tgrt Haber
05 Ocak 2022 09:28

Joe Biden: ABD'de vakalar daha da artacak

ABD Başkanı Joe Biden, dün 1 milyondan fazla vaka çıkan ülkesinde Covid-19 vakalarının daha da artacağını söyleyerek, Pfizer'ın ağızdan alınan Covid-19 ilacı siparişlerini iki katına çıkardı.

Joe Biden: ABD'de vakalar daha da artacak
joe biden,abd,vaka,koronavirüs,covid-19

ABD'de dün kırılan vaka rekoruyla beraber 24 saatte 1 milyonu aşkın Covid-19 hastasının olduğu ortaya çıktı. ABD Başkanı Joe Biden ise bu vakaların daha da artacağını söyledi. Omicron varyantının son günlerde ülkede hızla arttığını belirten Biden, ülkesine uyarılarda bulundu. 

Biden, Omicron'dan korunmak için en güvenli yolun aşı olmak olduğunu vurgulayarak, "Şu anda aşı olmamanın hiçbir bahanesi olamaz." yorumunda bulundu.

Pfizer'ın geliştirdiği ve ağızdan alınan Kovid-19 ilacının hastaneye yatma oranlarını ciddi oranda düşürdüğünü belirten Biden, "Ekibime, Pfizer ilacı siparişini 10 milyondan 20 milyona çıkarmaları için talimat verdim. Bu ilaçlar, gelecek aylarda halka ulaşacak." dedi.

Joe Biden: ABD'de vakalar daha da artacak

ABD’de Kovid-19’un Omicron varyantı nedeniyle son haftalarda hızla artan vaka sayısı, günlük bazda 1 milyon eşiğini aşmıştı.

Ülkedeki Kovid-19 verilerini derleyen Johns Hopkins Üniversitesi kayıtlarına göre, son 24 saatte test sonucu pozitif çıkanların sayısı 1 milyon 77 bin 605 olmuştu.

DÜN 1 MİLYONU AŞKIN VAKA ÇIKTI

Güney Afrika'da ortaya çıkan Covid-19'un son varyantı Omicron, hızla yayılmaya devam ederken ABD'den yeni bir rekor geldi. John Hopkins Üniversitesi’nden açıklanan verilere göre, dün  ülkede 1 milyon 83 bin 948 yeni vaka tespit edildi ve bununla birlikte yeni bir rekora ulaşıldı. Dün ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 693 olarak kayıtlara geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...