Tgrt Haber
17 Haziran 2021 09:22

Joe Biden muhabiri önce azarladı sonra özür diledi

Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün görüştü. Ardından ayrı ayrı düzenlenen basın toplantısında Biden, bir muhabiri önce azarladı sonra da özür diledi.

Joe Biden muhabiri önce azarladı sonra özür diledi
joe biden,vladimir putin,muhabir

Joe Biden ile Vladimir Putin İsviçre'nin Cenevre kentinde dün yüz yüze görüştü. Görüşmenin ardından ikili ayrı ayrı şekilde basın toplantısı düzenledi. Biden'ın basın toplantısı biterken ise yaşanan olay dikkat çekti. Biden, kürsüden ayrılıp kapıya doğru yöneldiği sırada bir muhabir, “Putin’in davranışlarını değiştireceğine sizi ne bu kadar inandırıyor” diye sordu. Biden, muhabire, “Benim böyle bir güvencem yok, neler oluyor neden hep böyle yapıyorsun” diyerek bağırdı. Ardından da  “Ben ne zaman böyle bir şey söyledim” dedi.

Gergin tavırları dikkat çeken Biden, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben dedim ki, davranışlarını değiştirecek şey, dünyanın geri kalanının onlara tepki vermesi ve dünyadaki önemlerini azalmakla olur. Bir güvence değil, sadece gerçekleri söylüyorum.''

Muhabirin ısrarla Putin’in daha önce değişmediğini ve Biden’ın bu şartlar altında görüşmeyi nasıl yapıcı olarak değerlendirdiğini sorması üzerine Biden muhabire, “Eğer bunu anlamıyorsan yanlış meslektesin” dedi.

BIDEN MUHABİRDEN ÖZÜR DİLEDİ

Konferansın ardından ABD’ye dönüş için başkanlık uçağına binmeden evvel Biden muhabirden özür diledi. Biden, “Çabuk sinirlendiğim için özür dilerim. Asla pozitif sorular sormuyorsunuz” dedi.
Muhabir ise sorduğu sorunun doğru olduğunu belirterek, “Putin görüşmenin ardından basın konferansında eleştirildiği şeylerin bir kısmını tekrar yaptı” ifadelerini kullandı. Biden ise, “Buraya yapmak için geldiğim şeyi yaptım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...