Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 14:51 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 15:11

Çeçen lider Kadirov'dan Soçi'nin detayları! Gizli görüşmeyi ve daveti açık açık anlattı

Çeçen lider Ramazan Kadirov, geçtiğimiz hafta Soçi'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile görüştüğünü ve Türkiye'ye davet edildiğini söyledi. Kadirov, açıklamalarında davet hakkındaki düşüncesini paylaştı.

Çeçen lider Kadirov'dan Soçi'nin detayları! Gizli görüşmeyi ve daveti açık açık anlattı
ramazan kadirov,rusya,soçi

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Soçi ziyaretinin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki hafta içinde yeniden bir araya gelmesi ve Soçi'ye ilişkin dikkat çeken detaylar dünya basınında yer alırken Çeçen lider Kadirov da Soçi toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın işgaline verdiği destek ile öne çıkan Putin'e yakın isimlerden Çeçen lider Ramazan Kadirov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüştüğü saatlerde kendisinin de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurdu.

Çeçen lider Kadirov'dan Soçi'nin detayları! Gizli görüşmeyi ve daveti açık açık anlattı

DAVETE YANIT OLUMLU

Telegram hesabından bir açıklama yapan Kadirov, gizli görüşmeye ilişkin şu detayları paylaştı:

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile Türkiye ile Çeçenistan arasına çeşitli konularda işbirliğinin kurulması gereği üzerinde mutabık kaldığımız verimli bir gayri resmi görüşme gerçekleştirdik. Çavuşoğlu, bu görüşmenin ilişkilerin geliştirilmesi için başlangıç olmasını umduğunu söyledi. Kendisine hak verdiğimi ve ortak girişimlerden her iki tarafın da yararlanabileceğini söyledim. Şu anda Türkiye'de oldukça fazla sayıda Çeçen yaşıyor."

Kadirov, ayrıca gizli görüşmenin ardından Türk heyetinin kendisini Türkiye'ye çağırdığını ve bu davete olumlu yanıt verdiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Bakan Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Fidan tarafından ise resmi bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...