Tgrt Haber
25 Ocak 2022 14:12

Kamerun'da stadyum girişinde izdiham: 1'i bebek 8 kişi öldü

Kamerun'da Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde futbol stadyumunun girişinde meydana gelen izdihamda 1'i bebek toplam 8 kişi hayatını kaybetti en az 50 kişi ise yaralandı.

Kamerun'da stadyum girişinde izdiham: 1'i bebek 8 kişi öldü
kamerun,,izdiham,,stadyum,

Afrika ülkesi Kamerun'un başkenti Yaoun'deki Olembe Stadyumu'nda izdiham yaşandı. Ülkenin Sağlık Bakanlığı, Kamerun ve Komorlar futbol takımları arasındaki Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde stadyum girişinde meydana gelen izdihamda 8 kişinin öldüğünü, 2'si ağır en az 50 kişinin yaralandığını bildirdi.  İzdihamda yaralanan 1 bebek ile diğer yaralıların hastaneye kaldırıldığı aktarılan açıklamada, izdiham nedeniyle 1 bebeğin olay yerinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

''CAN KAYBI İÇİN GÜVENİLİR BİLGİ İSTİYORUZ''

Afrika Uluslar Kupası Organizasyon Komitesi Sözcüsü Abel Mbengue, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "İzdihama neden olabilecek şekilde ezilme yaşandı. Bu trajik olaydaki can kaybı sayısı hakkında güvenilir bir bilgi bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kamerun'da stadyum girişinde izdiham: 1'i bebek 8 kişi öldü

Öte yandan, Kamerun Sağlık Bakanı Manaouda Malachie sosyal medya hesabında olayda yaralananları hastanede ziyaret ettiği fotoğrafları paylaşarak, "Yaralılara ücretsiz bakım ve en iyi desteği vermek için her şey yapıldı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...