Tgrt Haber
24 Eylül 2021 14:26

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 'şartlı' barış sinyali

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore ile savaşın son bulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 'şartlı' barış sinyali
güney kore,,kuzey kore,,savaş,

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in 1950-1953 Kore Savaşı'nın sona erdiğine dair 'resmi' açıklama çağrısına Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'dan yanıt geldi.

Savaşın sona erdiğine dair resmen açıklama konusunda istekli olduklarını ifade eden Kim Yo-jong, Güney Kore'nin kendilerine karşı "düşmanca politikaları, çifte standardı ve önyargıları terk etmesi" şartıyla teklifi görüşebileceklerini belirtti.

Kim Yo-jong açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yalnızca böyle bir ön koşul yerine getirildiğinde, yüz yüze oturup savaşın önemli ölçüde sona erdiğini ilan etmek, Kuzey-Güney ilişkileri ve Kore yarımadasının geleceğini tartışmak mümkün olabilir.''

SAVAŞ TEKNİK OLARAK SÜRÜYOR

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Salı günü New York'taki BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, savaşın resmi olarak sona erdirilmesi yönündeki çağrısını yinelemişti. Kuzey Kore 25 Haziran 1950'de Güney Kore'yi işgal etmiş, 27 Temmuz 1953'te ateşkes ilan edilmişti. Ancak savaş, "barış anlaşması" imzalanmadığı için teknik olarak devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...