Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 20:28

Litvanya mülteciler için Türkiye’den yardım istedi

Litvanya, Belarus’tan gelen mülteciler konusunda Türkiye’den yardım istediğini belirtti.

Litvanya mülteciler için Türkiye’den yardım istedi
Litvanya,mülteci,

3 milyon 700 bin mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’ye tüm dünyaya örnek oluyor. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’yi 1 milyon 700 bin Venezuelalı mülteciye ev sahipliği yapan Kolombiya takip ediyor.  Litvanya ise yeni mülteci akımına karşı harekete geçti. Belarus’tan Litvanya’ya gelen mülteciler konusunda Litvanya Türkiye’den yardım istedi. 

TÜRKİYE ÜZERİNDEN LİTVANYA’YA GELİYORLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4’üncü Ukrayna Reform Konferansı’na katılmak üzere dün akşam saatlerinde geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis bir araya geldi. Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından basına verdiği demeçte, Belarus’tan Litvanya’ya gelen mülteciler konusunda Türkiye’den yardım istediğini açıkladı. Belarus’tan Litvanya’ya gelen mültecilerin büyük bir kısmının Türkiye üzerinden havayolu ile geldiğini belirten Landsbergis “Türkiye'nin onların kimliklerini bildiğine inanıyoruz. Türkiye ile iş birliği içinde kimliklerini kolaylıkla tespit edip menşe devletleri tarafından kabul edilmelerini talep edebiliriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...