Tgrt Haber
10 Kasım 2016 18:26

Mahmut Abbas: Arafat'ın katillerini açıklayacağım, herkes dehşete düşecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yasir Arafat'ın şüpheli ölümüyle ilgili olarak, "Yakında katilleri açıklayacağız ve herkes dehşete düşecek." dedi.

Mahmut Abbas: Arafat'ın katillerini açıklayacağım, herkes dehşete düşecek
arafat, filistin, ölüm,

Eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın vefatının 12. yıldönümü dolayısıyla Fetih Hareketi tarafından Ramallah'ta düzenlenen anma töreninde konuşan Abbas, Arafat'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği söyledi. Abbas, "Bana soracak olursanız, katilin kim olduğunu iyi biliyorum. Ancak benim şehadetim katilin açıklanması için yeterli değil. Soruşturma komisyonunun tüm ayrıntıları tespit etmesi lazım. En yakın zamanda katillerin, faillerin kim olduğunu açıklayacağız ve herkes bu sonuçla dehşete düşecek." diye konuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistin halkının tek temsilcisi olduğunu vurgulayan Abbas, "Devletimizi kurmak için Filistin’in bütün değerlerine sıkı sıkıya bağlıyız." dedi.

ARAFAT NASIL ÖLDÜ?

2004 yılının sonlarında Ramallah'da bulunan binalarda iki yılı aşkın bir süredir İsrail Ordusu tarafından zorla tutulmaktayken Arafat hastalandı ve komaya girdi. Gerçek ölüm sebebi tam olarak bilinmese de doktorlar idiyopatik trombositopenik purpura ve sirozdan söz etti ama otopsi yapılmadı. Arafat 11 Kasım 2004'te 75 yaşında öldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...