Tgrt Haber
17 Haziran 2015 01:27

Meksika'da polis konvoyuna saldırı, 6 ölü

Meksika'nın Michoacan eyaletinde, silahlı kişilerin polis konvoyuna ateş açması sonucu 2'si polis 6 kişi öldü, 6 polis yaralandı.

Meksika'da polis konvoyuna saldırı, 6 ölü
meksika, polis

İçişleri Bakanlığı yetkililerince gazetecilere yapılan açıklamada, Michoacan'daki Apatzingan-El Alcalde otoyolunda kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin 2 kamyona refakat eden polis konvoyunu pusuya düşürdüğü belirtildi. Açılan ateş sonuçu 2'si polis 6 kişinin hayatını kaybettiği, 6 polisin yaralandığı kaydedildi.
Saldırının daha önce öldürülen "Tapınak Şövalyeleri" adlı çetenin "El Chayo" lakaplı lideri Nazario Moreno Gonzalez'e ait çiftliğin yakınlarında meydana geldiğini belirten yetkililer, ölenlerin arasında 2 kamyon şoförü ile saldırı anında yoldan geçen bir araçtaki 2 kişinin bulunduğunu ifade etti.
Yetkililer, çatışmanın ardından 2 kamyon ile polis araçlarını ateşe veren saldırganların daha sonra olay yerinden kaçtığını bildirdi.
Saldırganların yakalanması için geniş çapta operasyon başlatıldı belirtildi.
Michoacan, Meksika'da şiddetin en yaygın görüldüğü eyaletlerden biri olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...