Tgrt Haber
15 Haziran 2022 15:00 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 15:01

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Erdoğan'a mesaj: Buluşmalı ve konuşmalıyız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Gerilimin sahada değil söylemde olduğunu ve Türkiye ile kalıcı iyi ilişkiler kurmayı dört gözle beklediğini belirten Miçotakis, Erdoğan ile görüşme ihtimaline ilişkin ise “Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız” dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Erdoğan'a mesaj: Buluşmalı ve konuşmalıyız
yunanistan,türkiye,miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye Türkiye ile ilişkiler ve diğer dış politika konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar bir araya gelme ihtimaline ilişkin "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." dedi.

Türk-Yunan ilişkilerinde başbakanlığı süresince çok sayıda dalgalanmaya şahit olduğunu belirten Miçotakis, mart ayında İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme için, "Erdoğan ile görüşmem gerçekten iyi bir havada geçti. Ben de anlaştığımız gibi, gerginliği bir kenara bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gündeme odaklanabileceğimizi bekliyordum." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İLE PAYLAŞAMADIĞIMIZ BİR SORUN OLAMAZ"

Türkiye ve Türk halkı ile iyi, dostane ve kalıcı komşuluk ilişkileri kurmayı dört gözle beklediğini belirten Miçotakis, "Türkiye ve Türkiye halkı ile bir sorunumuz olamaz." dedi.

GERGİNLİK SAHADA DEĞİL SÖYLEMDE

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginliğin sahada olmadığına, söylemde olduğuna işaret eden Miçotakis, ulusal meselelere ilişkin zor zamanlarda Yunan halkının kenetlenmiş olacağını savundu.

Erdoğan ile tekrar görüşme ihtimaliye ilgili de konuşan Miçotakis, “Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...