Tgrt Haber
11 May 2021 11:46

Özbekistan’dan ABD'ye rest

Özbekistan Savunma Bakanlığı ABD'ye rest çekti. ABD’nin asker ve askeri teçhizatını konuşlandırmak için Orta Asya ülkelerinde üslere ihtiyacı olduğuna ilişkin ABD medyasında çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulunan Özbekistan Savunma Bakanlığı , “Özbekistan'da yabancı askeri üs kurulamaz” ifadelerini kullandı

Özbekistan’dan ABD'ye rest
özbekistan,,abd,,rest,

ABD’nin asker ve askeri teçhizatını konuşlandırmak için Orta Asya ülkelerindeki üslere ihtiyacı olduğunu, özellikle de Afganistan'la sınırı bulunan Özbekistan ve Tacikistan'a gönderme planlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

“ÖZBEKİSTAN'DA YABANCI ASKERİ ÜS KURULAMAZ”

Özbekistan Savunma Bakanlığı ise bu açıklamanın ardından tepkisini gösterdi. Yapılan açıklamada, “Özbekistan'ın Savunma doktrininde, Özbekistan Anayasası’nda ve ülkenin 2012'de onaylanan Dış Politika Faaliyetleri Konsepti'nde Özbekistan'da yabancı askeri üs ve askeri tesislerin kurulması ve yerleştirilmesi öngörülmüyor” ifadesi yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Özbekistan Silahlı Kuvvetleri’nin yurt dışındaki barış operasyonlarına ve askeri çatışmalara katılmamasının ülkenin savunma politikasının ana ilkelerinden biri olduğunun da altı çizildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...