Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 16:00

Rusya'da sivrisinek kasırgası! Güneşi bile engelliyor

Rusya'nın Kamçatka bölgesindeki sivrisineklerden oluşan kasırga görenleri hayrete düşürdü.

Rusya'da sivrisinek kasırgası! Güneşi bile engelliyor
rusya,sivrisinek

TGRT HABER

Rusya'da hafta sonu ortaya çıkan sivrisinek istilası resmen bir kasırga meydana getirdi. Kamçatka'nın doğu kıyısında milyonlarca sivrisinekten oluşan kalın, hızlı hareket eden sütunlar oluştu. Uzak mesafeden görülen manzaraya göre, havada toz ve kir gibi görünen kasırga yer alıyordu. Fakat kasırganın nedeni milyonlarca sivrisinekti. 

Rusya'da sivrisinek kasırgası! Güneşi bile engelliyor

Ust-Kamchatsk'tan Alexei, araba kullanırken sivrisinekler nedeniyle ne kadar zorlandığını şu sözlerle anlattı:

"Bu sivrisinek bulutunun içinden arabayla geçtim. Yolu zar zor görüyordum ve bu hoş bir deneyim olmadı. Pencerelerimi açmaya cesaret edemedim. Baktığım her yerde dev sivrisinek sütunları görülüyordu. Sivrisinek sütunları yalnızca yeniden bir araya gelmek için dağılıyordu.'' 

Rusya'da sivrisinek kasırgası! Güneşi bile engelliyorSürüler arasında bir yolda giderken bir arabanın içinden çekilen görüntüler, böcek istilasının boyutunu gösteriyordu. Aracın etrafında sayısız sivrisinek sürüsü yer alıyordu. 

Uzmanlar, bir çiftleşme olgusu olan bu kasırga konusunda endişelenilmemesi gerektiğini söyledi. Dailymail'in haberine göre, bölgede yaşayan yerliler, bu duruma alışık olduklarını fakat bu sene her zamankinden daha fazla olduklarını söyledi.

Rusya'da sivrisinek kasırgası! Güneşi bile engelliyorGeçtiğimiz yıl ise benzer bir sivrisinek sürüsü  Amerika Birleşik Devletleri'nde görüldü. Çiftçiler ise sivrisineklerin, sığır ve diğer hayvanların kanını emerek ölümlerine neden olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...