Tgrt Haber

Rusya’dan kaçış radarda! Türkiye’ye akın ediyorlar

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2022 00:15 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 00:48
Rusya,Türkiye

Ukrayna’ya saldırı emirlerine devam eden Vladimir Putin kısmi seferberlik ilan etti. Savaşın ortasında kalmak istemeyen Rus vatandaşları ülkeden kaçmanın yollarını arıyor. Bilet fiyatlarını araştıran vatandaşlar rotayı Türkiye’ye çevirmiş durumda. Moskova ve St. Petersburg’tan kalkan uçakların radarda daha çok Türkiye’ye giriş yaptığı görüldü.

Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını sürdürürken dünya gündemi Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanını konuşuyor.Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini ifade ederken, Rusya'nın toprak bütünlüğü için 'her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını' söyledi. Rus gönüllülerin Donbas'ta savaşmasının önünü açacaklarını aktaran Putin, Moskova'nın silah üretimine daha fazla harcama yapacağını da belirtti.

Ukrayna Rusya savaşı ortasında kalmak istemeyen başta oligarklar, zenginler olmak üzere Rus halkının bir kesimi uçak biletleri fiyatlarına odaklandı. Halkın büyük bir bölümü halen Rusya'dan nasıl kaçılır sorusunu araştırıyor. Rus vatandaşlar özellikle Türkiye’ye uçak biletlerini yakından takip ediyor.

Oligarklar da yaptırımların şiddetlendiği zamanlarda Türkiye’yi tercih etmişti.

TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Bugün Rusya’nın başkenti Moskova ve St. Petersburg’tan kalkan uçaklar radarda izlendi. Uçakların daha çok Türkiye’ye yolculuk yaptığı görüldü. Özellikle Türkiye’ye yönelik uçuşlar dikkat çekti.

Rusya’dan kaçış radarda! Türkiye’ye akın ediyorlar

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...