Tgrt Haber
29 Eylül 2021 12:03

Rusya'nın ardından ABD de hipersonik füzesini test etti

ABD, Rusya'nın ardından yeni hipersonik füzesini test etti. Raytheon tarafından geliştirilen scramjet motorlu füze, sesten beş kat daha hızlı gidiyor.

Rusya'nın ardından ABD de hipersonik füzesini test etti
rusya,abd,füze

Rusya ve ABD arasındaki füze yarışı devam ediyor. İki ülke arasındaki silah yapma rekabetinde işler her seferinde daha da kızışıyor. Son olarak ABD'de silah geliştiren Raytheon şirketi yeni bir füze denemesinin başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Scramjet motor teknolojisiyle çalışan füze, 6 bin 200 kilometre hıza ulaştı. Bu sürat füzenin sesten beş kat daha fazla hızlı olduğu anlamını taşıyor. Ayrıca füzenin bir saniyede katettiği mesafe ise 1.7 kilometrenin üzerinde.

Rusya'nın ardından ABD de hipersonik füzesini test etti

Raytheon füzeyi hava aracıyla yukarı çıkardı ve havadan bıraktı. Ardından füzenin itici motorları ateşlendi ve füze tüm ivmesiyle yatay olarak fırlatıldı. 

RUSYA GEMİDEN FIRLATMIŞTI

Öte yandan Rusya bir süredir Tsircon füzesini geliştiriyor. Raytheon'un ardından Rus resmi haber ajansı TASS'tan Tsircon'un başarıyla gemiden fırlatıldığı haberi geçti. 

Rusya'nın ardından ABD de hipersonik füzesini test etti

TASS'taki verilere göre Tsirkon'un bir sonraki testleri kasım ayında başlayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce yaptığı açıklamada Tsircon füzelerin yenilmez ve rakipsiz olduğunu ööne sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...