Tgrt Haber
07 Kasım 2021 16:52

Sinekten bulaşan virüs Hindistan'ı alarma geçirdi! En çok hamileler tehlikede

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde sinekten bulaşan Zika virüsü ülkeyi alarma geçirdi. İnsanlara sivrisinekten bulaşan virüs, en çok hamileleri tehdit ediyor.

Sinekten bulaşan virüs Hindistan'ı alarma geçirdi! En çok hamileler tehlikede
sivrisinek,virüs,hindistan,zika virüsü

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Kanpur'da sivrisineklerden bulaşan Zika virüsü vakaları git gide artmaya başladı. Bölgede 13 yeni vaka bildirildi, toplam vaka sayısı 79'a yükseldi. Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, hükümetinin teyakkuzda olduğunu, gelişmeleri izlediğini söyledi. Sisodia, ''Sistemimiz teyakkuzda'' diyerek herhangi bir vaka bildirilmesi durumunda gereğinin yapılacağını belirtti.

Zika virüsü vakalarının arttığı Uttar Pradeş'ten Delhi eyaletine her gün binlerce kişi gidip geldiği için vakaların artma ihtimali de oldukça yüksek. Uttar Pradeş'te yetkililer durumla mücadele etmek için belediyeye bağlı ekipleri, hastalıktan etkilenen bölgelere sevk etti. Ekipler bölgede denetimlerde bulunuyor ve sivrisinek üreme alanlarını yok etmek için sisleme gibi gerekli önlemleri alıyor.

Sinekten bulaşan virüs Hindistan'ı alarma geçirdi! En çok hamileler tehlikede

Eyalette bulunan tüm devlet hastaneleri, alarma geçti. Hastaneler Zika virüsü enfeksiyonu vakalarını kontrol etmek ve tespit etmek amacıyla tarama faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bir sağlık yetkilisi konuya ilişkin şunları söyledi:

"Virüsün bulaştığı kişilerin tedavisi için bütün hastanelerde gerekli düzenlemeler yapılıyor. Hastanelerde tarama işlemi artırıldı ve hastalar sıkı bir şekilde izleniyor."

Sivrisinekle bulaşan bir virüs olan Zika ilk olarak 1947 yılında teşhis edildi ve ilk zamanlar sağlık açısından önemli bir tehdit olarak görülmedi. Ancak Brezilya'da 2015 yılında patlak veren büyük bir salgında, hamile kadınlara bulaşması halinde ağır doğum kusurlarına yol açabileceği anlaşıldı.

Öte yandan Hindistan'da ilk Zika virüsü salgını 2017 yılında bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...