Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 09:02

Taliban'la ilk anlaşma yapan ülke İran oldu

15 Ağustos'ta Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban ile İran ticaret anlaşması yaptı. Bu anlaşmayla Taliban'ı tanıyan ilk ülke İran oldu.

Taliban'la ilk anlaşma yapan ülke İran oldu
iran,taliban,afganistan

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmeye başlamasıyla Taliban bir bir merkez vilayetleri ele geçirdi. 15 Ağustos'ta ise Kabil'e giren Taliban, ülke yönetimini ele geçirdi. Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ilk anlaşma İran ile yapıldı. Taliban yönetimi ile İran arasında akaryakıt ihracatı anlaşması imzalandı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'e göre, İran Petrol, Gaz ve Petrokimya İhracatçıları Birliği Sözcüsü Hamid Hüseyni, anlaşmayı şu sözlerle duyurdu:

"Taliban'ın İran'dan alınan akaryakıt tarifelerini yüzde 70 oranında düşürmesinin ardından İran, Afganistan'a akaryakıt ihracatına yeniden başladı." 

6 AĞUSTOS'TA ASKIYA ALINMIŞTI

Hamid Hüseyni, Afganistan' akaryakıt ithalatının yeniden başlamasıyla bazı İranlı iş insanlarının temkinli olduğunu da belirtti.

Öte yandan İran, Afganistan'daki son gelişmeler ve güvenlik endişeleri nedeniyle 6 Ağustos'ta bu ülkeye yapılan akaryakıt ihracatını askıya almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...