Tgrt Haber
21 Haziran 2022 16:43 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 16:59

Ukrayna Yılan Adası için harekete geçti! Rusya püskürttü

Ukrayna ordusu, Karadeniz'deki Yılan Adası'nı almak için operasyon düzenledi fakat Rus ordusu saldırıyı geri püskürttü.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ukrayna Yılan Adası için harekete geçti! Rusya püskürttü
rusya,ukrayna,yılan adası

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov,Ukrayna ordusunun Yılan Adası için harekete geçtiğini, dün saat 05.00 sularında Kiev yönetiminin Yılan Adası'nı almak için girişimde bulunduğunu belirtti. Konaşenkov, Ukrayna ordusunun havadan ve topçu saldırıları yapmayı planladıklarını ardından da çıkarma yaparak Ada'yı alacak şekilde operasyon planladığını söyledi. 

Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’nın Ada'ya yönelik saldırılarını püskürttüğünü anlatarak, bunun ardından Ukrayna askeri birliklerinin Ada'ya çıkarma yapmaktan vazgeçtiğini dile getirdi.

Ukrayna Yılan Adası için harekete geçti! Rusya püskürttü

DOĞALGAZ ÜRETİM PLATFORMLARI VURULDU

Ukrayna’nın bu girişiminin ardından Karadeniz'in kuzeybatı kesimindeki Rus doğalgaz üretim altyapısına yönelik saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Konaşenkov, saat 08.00 sonrasında Kırım-1 ve BK-1 doğalgaz üretim platformlarının vurulduğunu bildirdi. Konaşenkov, saldırı sonrasında BK-1 platformunda yangın çıktığı bilgisini paylaştı.

UKRAYNA'NIN SU-25 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna’daki askeri tesisleri vurmaya devam ettiklerini belirten Konaşenkov, Harkiv bölgesinde Mazanovka yerleşim birimi yakınında Ukrayna hava kuvvetlerine ait Su-25 savaş uçağını düşürdüklerini söyledi.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 209 uçak, 132 helikopter, 1292 insansız hava aracı, 348 hava savunma füze sistemi, 3 bin 709 tank ve zırhlı araç, 580 çok namlulu roketatar, 2 bin 65 obüs ve havan topu, 3 bin 760 özel askeri araç yok edildi.” ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...