Tgrt Haber

Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
19 Mart 2024 14:58 - Güncelleme : 19 Mart 2024 15:23
Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi

ABD'yi şimdi de 'uzaylı yumurtası' karıştırdı. Oklahoma'da su altındaki ağaç dallarının dibinde ortaya çıkan jölemsi bir yapıya sahip toplar endişeye neden oldu. Yetkililer, 'uzay yumurtası'na benzetilen hayvan hakkında şüpheleri ortadan kaldırdı.

ABD'nin Oklahoma eyaletindeki gölde ağaç altında daha önce halkın karşılaşmadığı jöle benzeri, tuhaf toplar endişeye neden oldu. Halk, gördükleri tuhaf topların ne olduğunun cevabını sosyal medyada arayınca birbirinden çılgın teoriler ortaya çıktı. 

''UZAYLI YUMURTASI OLABİLİR''

Bazı sosyal medya kullanıcıları, bu tuhaf topların dünya dışı bir varlık olduğunu öne sürdü hatta 'uzaylı yumurtası' yorumunda bulundu. Bazıları ise gölün suyunda bir hastalık olduğunu bu yüzden de hayati risk taşıdığını söylediler. 

Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi - 1. Resim

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ne olduğu bir türlü anlaşılamayınca devreye Oklahoma Yaban Hayatı Dairesi (ODWC) girdi. Ağaç altındaki toplara 'Bryozoa' adı veriliyor. Halk yeni fark etse de yetkililer, bu topların yüz milyonlarca yıldır var olduğunu açıkladılar. Ayrıca doğaya ya da insana karşı bir tehdit oluşturmadıklarını aksine suyun temizliğinin göstergesi olduğunu, kendilerini geniş kütleler oluşturacak şekilde klonlayarak suyu temizleme işlevi görüyorlar. 

Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi - 2. Resim

Paniğe gerek olmadığını söyleyen yetkililer, bu canlıların varlıklarının 470 milyon yıl öncesinde de var olduğunu belirttiler.

Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi - 3. Resim

BRYOZOA NEDİR?

Bryozoa denilen canlılar sularda yaşayan küçük ve koloni halinde yaşayan hayvanlardır. Bryozoa, hayvanlar aleminde genellikle "deniz ayısı" olarak da bilinir.

Uzaylı yumurtası denen varlıklar hayvan çıktı! Yetkililerden açıklama geldi - 4. Resim

Yuvalarında bir araya gelerek karmaşık, sünger benzeri yapılar oluştururlar ve bu şekilde barındıkları suları temizleyerek kendilerine besin sağlarlar.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...