Tgrt Haber
15 Ekim 2021 10:53

Vladimir Putin'den ABD'ye gözdağı: Füzelerimiz şehirleri haritadan siler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından silahlanma yarışının başladığını belirtip Rus ordusunda bulunan silahlarla ABD silahlarını kıyaslayarak gözdağı verdi.

Vladimir Putin'den ABD'ye gözdağı: Füzelerimiz şehirleri haritadan siler
vladimir putin,rusya,abd

ABD ve Rusya arasında yıllardır süre gelen gerilim tırmanmaya başladı. Rusya'nın lideri Vladimir Putin, son açıklamalarıyla fitili daha da ateşledi. ABD'nin Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Putin, barıştan yana olduklarını belirtse de Rus ordusunun envanterinde yer alan silahları ABD ile kıyaslayarak resmen gözdağı verdi.

Moskova'daki enerji forumunda konuşan Putin, Rus ordusunda bulunan şehirleri haritadan silebilecek güçteki hipersonik füzeler hakkında şu ifadeleri kullandı:

''Bu sadece hipersonik değil, kıtalararası bir füze ve Rusya'da zaten alarm durumundalar.''

Vladimir Putin'den ABD'ye gözdağı: Füzelerimiz şehirleri haritadan siler

Putin bu sözlerinin yanı sıra Rusya'nın geliştirdiği füzelerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki versiyonlarına oranla 5 kat daha fazla hızlı olduğunu belirtti. Rus liderin bu sözleri kısa sürede dünya gündemindeki yerini aldı.

İngiliz Mirror gazetesi bu gelişmeyi 'Putin'in hipersonik silahlara sahip olduğuyla övünmesi, ABD ile askeri bir çatışma ve Batı ile potansiyel bir 3. Dünya Savaşı'na ilişkin korkuları artırdı' sözleri ile okurlarına duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...