Tgrt Haber
15 Eylül 2021 16:03

'Yalnızca aşı olmayanlar için iş ilanı' tepkilere neden oldu

Kanada'da bir kano şirketi, sadece aşı olmayan kişileri işe alacağını duyurdu ve aşı olmayanlar için bir iş ilanı açtı.

'Yalnızca aşı olmayanlar için iş ilanı' tepkilere neden oldu
kanada,aşı,covid,iş ilanı

Kanada'da bulunan bir kano şirketinin sahipleri açtıkları iş ilanı ile tepki çekti. İlanda yalnızca aşı yaptırmamış kişilerin işe başvurabileceklerini belirttiler. Souris River Canoes isimli şirketin iş ilanında ''Covid-19 aşılarından herhangi birini vurulduysanız lütfen başvurmayın'' yazısı yer aldı. Şirket, yalnızca aşı yaptırmayan kişileri işe alacağını açıkladı. 

Hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışan arayan şirketin sahipleri bu ilanı sosyal medya hesapların yayımladı ve tepkiler çığ gibi büyüdü. Şirketin bir müşterisi tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

''Pandeminin bu aşamsında işe alım koşulu olarak personelin Covid-19 aşısı olmamasını istemek hem sorumsuz hem de pervasızca.''

ŞİRKETİN AÇIKLAMASI TEPKİLERİ KATLADI

Şirketin ilanı, Twitter'da da viral hale gelirken şirket sahipleri Keith ve Arlene Robinson'ın eleştirilere verdiği yanıtlar tepkilerin daha da artmasına neden oldu. Bir başka sosyal medya platformu Reddit'te yayımlanan e-postada şu ifadeler yer aldı:

''Hükümetin ve şirketlerin aşı mecburiyeti ve aşı pasaportu kullanarak kişilerin sağlık özgürlüğü hakkına yönelttiği zorbalığa karşıyız. Tıpkı bizim kendi işe alım kararlarımızı verme hakkımız olduğu gibi, yargılayıcı tutum ve görüşleriniz de sizin hakkınız.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...