Tgrt Haber

Yaptırımlar Rus diplomatları 15 bin kilometre fazla uçurdu!

19 Nisan 2022 15:34 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 15:53
Avrupa ülkelerinin, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların etkisi sürüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Avrupa ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar yüzünden Madrid ve Atina'daki Rus diplomatları Moskova'ya taşıyan uçak, 15 bin kilometre fazla uçmak zorunda kaldı.

Avrupa ülkelerinin, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların etkisi sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgali nedeniyle Avrupa ülkelerinin uyguladığı yaptırımların etkisi havada da hissedildi. Uçuş izleme sitesi FlightRadar verilerine göre, Yunanistan ve İspanya'dan sınır dışı edilen Rus diplomatların, ülkelerine geri dönebilmek için 15 bin kilometreden fazla yol katetmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Yunanistan ve İspanya'dan sınır dışı edilen Rus diplomatları alarak Moskovaya götürmek isteyen Rusya, Avrupa ülkelerinin hava sahalarının kapalı olması nedeniyle upuzun yollardan geçmek zorunda kaldı. Uluslararası araştırma şirketi Wilson Center üyesi Lucian Kim konuyla ilgili attığı tweet'te, şu ifadelere yer verdi:

''İspanya'dan ve ardından Yunanistan’dan sınır dışı edilen Rus diplomatları toplamak için Moskova'dan gönderilen uçak, AB'nin uçuş yasağı nedeniyle 15 bin dolambaçlı yoldan gitmek zorunda kaldı” derken, ''Bu yol, Flightradar24'e göre neredeyse Singapur ve New York arasındaki dünyanın en uzun uçuşu kadar uzun.''

Yaptırımlar Rus diplomatları 15 bin kilometre fazla uçurdu!

''DÜNYADAKİ EN UZUN UÇUŞTAN BİRAZ DAHA AZ''

Flightradar24, "Uçuşların toplam uzunluğu 15 bin 163 kilometre, şu anki dünyanın Singapur ile New York arasındaki en uzun uçuşundan biraz daha az" ifadelerine yer verdi.

Yolculuk ilk olarak Moskova’dan İspanya’ya diplomatları almak için gidilen yol ile başlarken, uçuş Madrid’e vardıktan sonra, İspanya hava sahasından direkt bir rota izleyerek Kuzey Afrika ve Akdeniz kıyılarını geçerek Malta ve İtalyan hava sahasından kaçındı.

Libya'yı geçerek Mısır'a ulaşan uçak, Atina'ya yaklaşmak için kuzeye dönerken, Yunanistan’dan alınan diplomatlar sonrasında uçak Türkiye hava sahasına girerek, Rusya hava sahasına ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...