Tgrt Haber

Yunan basınından Türkiye itirafı: Bizi müzakereye mecbur bıraktılar!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2023 08:28 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 08:41
Yunan basınından Türkiye itirafı: Bizi müzakereye mecbur bıraktılar!
Yunanistan,Türkiye,Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bugün Ankara'da Yunan mevkidaşı Gerapetritis ile yapacağı görüşme öncesi Komşu'da yapılan haberler dikkat çekti. Yunan basını, "Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı" şeklindeki yorumlar dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüşecek. Görüşme, Yunan basını ve kamuoyunun da gündeminde ilk sırada yer alıyor.

Gazeteler ve diğer medya organları "Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı" görüşüne yer verirken Türkiye'nin İsrail ve Mısır'la ilişkilerini geliştirmesine vurgu yapıldı. Türkiye'nin Arnavutluk ve Libya'yı Yunanistan'a karşı kendi saflarına aldığına dikkat çekilirken Yunan medyası, görüşmede siyasi diyalog, güven artırıcı tedbirler ve pozitif gündem konularının ele alınacağını yazdı.

MİÇOTAKİS: TUTARLILIK VE SÜREKLİLİK İSTEDİ

Yapılan haberlerde ayrıca, iki taraf arasında bağların güçlenmesine olanak sağlayan, gerilimden uzak bir görüşme beklentisi olduğu vurgulandı. Yunan kamuoyu Fidan-Gerapetritis görüşmesine odaklanırken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, İsrail ve Yunanistan liderlerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu iyi iklimin tutarlılık ve sürekliliğe sahip olması gerektiğini” belirtti.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...