Tgrt Haber
25 May 2022 12:49 - Güncelleme : 25 May 2022 13:10

Zelenskiy'den müzakere şartı: Putin dışında hiç kimseyle görüşmem

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda Rusya ile müzakere şartını açıkladı. Zelenskiy, savaşı bitirmek için konuşacağı tek Rus yetkilinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
Zelenskiy'den müzakere şartı: Putin dışında hiç kimseyle görüşmem
rusya,ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na video bağlantısıyla seslendi. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşın nasıl sona erdirileceğini görüşmek üzere görüşmek istediği tek Rus yetkili olduğunu söyledi. Rusya, Ukrayna'nın askeri yeteneklerini azaltmak için 'özel bir operasyon' olarak adlandırdığı eylemde sivilleri hedef aldığını reddetse de Zelenskiy, sivillere karşı savaş suçu eylemlerinin kanıtları olduğunu bu şartlarda herhangi bir görüşme düzenlemenin daha zor hale geldiğini söyledi.

''BAŞKA KONUDAKİ GÖRÜŞME İÇİN SEBEP YOK''

Zelenskiy, "Her şeye Rusya Devlet Başkanı karar veriyor. Bu savaşı kişisel olarak onsuz bitirmekten bahsediyorsak, bu karar alınamaz” dedi. Zelenskiy, savaşın başlarında Rus birliklerinin işgal ettiği bölgelerde, özellikle de Kiev dışında toplu katliamların ortaya çıkmasının, görüşmeleri ayarlamayı zorlaştırdığını ve diğer yetkililerle herhangi bir görüşmeyi reddedeceğini şu sözlerle belirtti:

''Putin dışında Rusya Federasyonu'ndan gelen hiç kimseyle herhangi bir görüşmeyi kabul edemem. Ve masada sadece tek bir mesele olmalı: Savaşın durdurulması. Başka konudaki bir görüşme için sebep yok.'' 

Zelenskiy'den müzakere şartı: Putin dışında hiç kimseyle görüşmem

Öte yandan Rus ve Ukraynalı müzakereciler, Rus kuvvetlerinin 24 Şubat’ta Ukrayna’ya girmesinden bu yana yana ara sıra görüşmeler yapıyorlar, ancak her iki taraf da müzakerelerin ilerlemediğini açıkladı. 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...