Tgrt Haber
01 Ocak 2022 16:37

Doğalgaza zam! 1 Ocak 2022’de doğal gaza ne kadar zam geldi? Doğalgaz zam oranları ne kadar oldu?

Yeni yılın ilk gününde zam haberleri arka arkaya geldi. 2022’in ilk günü 1 Ocak zam haberlerinin en çok geldiği günlerden oldu. Döviz kurunun aşırı yükselmesi sonrasında yapılan ekonomik müdahalelerle dövizde hızlı bir düşüş yaşanmıştı. Döviz kurunun düşüşüyle birlikte piyasaya bağlı olarak yapılan zamlara indirim yapılması beklenirken zam üstüne zam geldi. Akaryakıt ve elektriğe yapılan zam sonrasında doğalgaz fiyatlarına da zam yapıldı. Daha diğer zam haberlerini sindirememişken doğalgaza yapılan zam oranının ne kadar olduğu ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki doğalgaza ne kadar zam yapıldı? Doğalgaza yapılan zam oranı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Doğalgaza zam! 1 Ocak 2022’de doğal gaza ne kadar zam geldi? Doğalgaz zam oranları ne kadar oldu?
doğalgaz,zam,doğalgaza zam,BOTAŞ

2022 yılının ilk gününde zam haberlerine uyanan vatandaş “Doğalgaza ne kadar zam geldi?” sorusunun yanıtını arıyor. 2022 yılının en çok konuşulan gündemleri arasında yerini almayı başaran zam haberleri vatandaşın belini iyice bükeceğe benziyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde 2022 yılı ocak ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesiyle ilgili açıklama yapıldı. Peki doğalgaza ne kadar zam geldi? İşte cevabı...

2022’DE DOĞALGAZA NE KADAR ZAM GELDİ?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde 2022 yılı ocak ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Doğalgaza zam! 1 Ocak 2022’de doğal gaza ne kadar zam geldi? Doğalgaz zam oranları ne kadar oldu?

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı. Büyük sanayi ve ticari kuruluşlara sağlanan doğalgaza yüzde 50 zam geldi.

  • Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı.
  • Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15,
  • Sanayide kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı.

BOTAŞ'TAN DOĞALGAZ ZAMMI AÇIKLAMASI

BOTAŞ'ın fiyat tarifesiyle ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı; "2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

Doğalgaza zam! 1 Ocak 2022’de doğal gaza ne kadar zam geldi? Doğalgaz zam oranları ne kadar oldu?

1 Ocak 2022 tarihi itibari ile tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 25

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 15

Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatına yüzde 50 oranında artış yapılmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...