Tgrt Haber
13 Haziran 2022 15:17 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 15:56

Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi

Uzun zamandır beklenen asgari ücrete temmuz zammı için son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam müjdesinin ardından "Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücret zammı ne zaman yapılacak?" soruları milyonlarca asgari ücret çalışanları tarafından merak konusu oldu. İşte Erdoğan'ın müjdesini verdiği milyonlarca vatandaşı sevindiren asgari ücrete açıklaması...

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi
asgari ücret,Recep Tayyip Erdoğan

Asgari ücret ara zammı ile ilgili gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Nefeslerin tutulduğu ek zam ile ilgili müjdenin duyurulmasının ardından "Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücret zammı ne zaman yapılacak?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MI YAPILACAK?

Asgari ücret ara zammı için birçok kesimden beklenti oluşurken zammın yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Temmuz zammı için beklenen açıklamayı yapan Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız." ifadeleriyle milyonlarca vatandaşın beklediği ek zam müjdesini verdi.

Asgari ücrete zam olacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ek zam ile ilgili en net açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocakta ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. 2023 şubat mart aylarından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE KADAR YAPILACAK?

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı verisiyle yüzde 73,5'e ulaşan enflasyon ile beraber yılın ilk 5 ayındaki artış yüzde 35'i aşmıştı. En son 2021 yıl sonunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla nette yüzde 50'ye yakın artışla asgari ücret 4.253 TL'ye yükselmişti.

Milyonlarca vatandaş şimdi yapılacak zammın ne kadar olacağına odaklandı. Buna göre, en az yüzde 35'lik artış üzerinden hesaplandığında bile asgari ücret 5.750 TL bandına yaklaşıyor. Gözler şimdi Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon verisini bekliyor... Eğer yıl başından bu yana görülen artış yüzde 42'yi aşarsa asgari ücret 6.000 TL'yi aşacak.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...