Tgrt Haber
12 May 2022 14:28 - Güncelleme : 12 May 2022 15:38

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Cesur adımlar atılacak

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, et, yumurta firmalarının temsilcilerle bir araya geldiklerini duyurdu. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Nebati, "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık." dedi.

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Cesur adımlar atılacak

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, et, yumurta firmalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantıya gıda, Beyaz Eşya, yapı malzemeleri ve mobilya dahil olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren iş dünyası temsilcileri katıldı.

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Cesur adımlar atılacak

Bakan Nebati Twitter hesabı üzerinden şöyle değerlendirdi:

"Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1524710219925934080

Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Guvernörler Kurulu yıllık toplantısı sona erdi. Toplantıda global ekonomideki mevcut koşulların EBRD bölgesine muhtemel etkileri ve gerekli önlemler detaylıca tartışıldı."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...