Tgrt Haber

Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Yüzde 120 ile rekor oran geldi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ocak 2024 17:12 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 12:09
ZAM,BELEDİYE

Yerel seçimlere sayılı günler kala belediyelerin zam yarışı da kızıştı. Belediyeler işçilerine yaptığı zam oranlarını açıklamaya başladı. Kimi belediyeler yüzde 50 zam yaptı, kimileri ise yüzde 120'lik zam oranıyla rakora koştu.

Asgari ücrette zam oranının belli olmasıyla belediyelerde yavaş yavaş işçilere yapılacak zam oranlarını duyurmaya başladı. Belediyelerin birbirleriyle yarıştığı oranları duyan bazı belediye çalışanları haberi coşkuyla karşıladı. 

İşte belediye zam oranları...

BARTIN 

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 2024 Yılı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Anlaşmaya göre belediye işçilerine yüzde 60 oranında zam yapıldı.

.Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Peş peşe rekor oranlar açıklandı - 1. Resim

VAN

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere ortalama yüzde 95 oranında zam yapıldı.

NİĞDE

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde görev yapan işçilere 2024 yılı için yapılan maaş artış oranını, Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda açıkladı.Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Peş peşe rekor oranlar açıklandı - 2. Resim

MANİSA 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan anlaşmayla Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu işçileri için yıllık bazda yüzde 118, son 6 ay bazı alındığında ise yüzde 65,47’lik oranla ortalama zam yapılarak kadrolu işçi maaşının 38 bin 300 liraya çıkarıldı. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen arasında ‘Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’ imzalandı.

KARABÜK

Karabük’ün Yenice ilçesinde belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 90 zam yapıldı. Yenice Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, işçi temsilcileri Doğan Karaaslan, Servet Kayaoğlu ve Sadık Ünal’ın katılımıyla atılan imzalarla belediye işçilerinin maaşına yüzde 90 civarında zam yapıldı.

Yüzde 97,6 Zam Alan Belediye İşçilerinden Halaylı Kutlama - Memurlar.Net

DENİZLİ-BOZKURT

Bozkurt Belediyesi çalışanlarının maddi haklarını korumak amacıyla yüzde 50 zam yaptı. Başkan Çelik, “Özveriyle çalışan değerli emekçilerimize duyduğumuz minnettarlığı ifade etmek istiyorum” dedi.

BİLECİK

Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, belediyede birçok statüde çalışan işçilere yönelik yapılan zam kararlarını açıklayarak, "Kayı AŞ ve kadrolu işçilere yüzde 100, işçi yevmiyelerine yüzde 100, yemek ücretlerine yüzde 300, şehit ve gazi yakını işçilerine yüzde 100'e ek olarak yüzde 10 zam yapıldı, sözleşmeli ve kadrolu memurların Sosyal Denge Tazminatı oranının yüzde 120’ye çıkartıldı" dedi.

MERSİN-MEZİTLİ 

Mezitli Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi arasında imzalanan yüksek oranlı toplu sözleşme ile memur ve sözleşmeli personellerin maaşları için yüzde 120'lik bir artış sağlandı.

KIRIKKALE 

Kırıkkale'nin Bahşılı Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçiler, 2024 yılında alacakları maaşlarına yapılan rekor zamdan memnun kaldıklarını söyledi. Maaşlarının 40 bin liraya kadar yükseldiğini ifade eden belediye işçisi Süleyman Önger, "Biz bu kadar zam beklemiyorduk. Allah razı olsun tarihi bir zam yaptı. Başkanımızın Allah işini gücünü rast getirsin" dedi.Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Peş peşe rekor oranlar açıklandı - 4. Resim

MARMARİS 

Marmaris Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşmeye ek protokol imzalandı. Belediyede çalışan kadrolu işçilerini kapsayan toplu sözleşmede belirtilen yüzde 49.25’lik zamma ek olarak 4500 lira seyyanen zam yapıldı.

KIRIKKALE-BAHŞILI

Kırıkkale'nin Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, en düşük belediye işçi maaşının 40 bin lira olduğunu açıkladı.
Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, zam oranını yüzde 120 yaptıklarını ifade ederek, en düşük işçi maaşının 40 bin lira olduğunu söyledi. 2019 yılında belediye başkanlığı görevine başladığında kamu ve özel sektöre 43 milyon lira borç ödediklerini anlatan Başkan Tekin, ilçeye hizmet etmenin yanı sıra personelinin de ekonomik olarak mutlu etmeye çalıştıklarını belirtti.

ÇANAKKELE-EVREŞE 

Evreşe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Evreşe Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan personelin en düşük net ücreti 37 bin TL oldu. İkramiyeler ise 52 günden 77 güne çıkarıldı.Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Peş peşe rekor oranlar açıklandı - 5. Resim

BAYBURT 

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 2024 yılında belediye personeline verilecek olan zam oranlarını açıkladı.
Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, birim amirlerinin ve belediye personelinin katılımıyla Belediyemiz Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Salonunda gerçekleşen toplantıda zam miktarını açıklayan Başkan Pekmezci’nin açıkladığı zam oranları personel tarafından büyük sevinçle karşılanarak alkışlandı.

BURSA-YENİŞEHİR 

Bursa'da Yenişehir Belediyesi’nde çalışan en düşük işçi maaşı 33 bin 691 liraya yükseltildi. İşçilerin omuzlarda taşıdığı Belediye Başkanı Davut Aydın, “İlçemin her köşesinde, her eserinde emeği ve alın teri olan mesai arkadaşlarımı enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” dedi. Davut Aydın, Yenişehir'de Cumhur ittifakından yeniden başkan adayı gösterildi.

ZONGULDAK-ALAPLI

Zonguldak'ın Alaplı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre Alaplı Belediyesi Personel Ltd.Şti.’de çalışan işçinin en düşük maaşı 16 bin 795 liradan 32 bin liraya, kadrolu işçinin en düşük maaşı ise 22 bin 200 liradan 37 bin liraya yükseldi.Belediyelerde zam yarışı kızıştı: Peş peşe rekor oranlar açıklandı - 6. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sefil çöpçü 2 Şubat 2024 11:00

İzmir merkezi ilçe belediyelerinde 25 bin tlyi gören yok. Şaka gibi !!!

Selahattin 2 Şubat 2024 10:58

Darıca sınıfta kaldi

Cenk kara 2 Şubat 2024 10:30

35000 altında veren hic bir belediye başkanı kazanamaz çünkü herkes artık sosyal medya kullanıyor kimin ne kadar verdivini biliyor

Adalet 2 Şubat 2024 08:01

Isciye zam yapan belediyeler ulasima niye zam yapmiyor.

Adelet 1 Şubat 2024 11:59

Denizli büyükşehir belediyesindede ses yok daha, yapsın artık 100/100

Abc31 Ocak 2024 23:43

Kamu toplu iş ek protokol %32 yerine %50 olsa daha mabul olurdu. Tüm kesimler emekli bağkur memur belediye metal işçileri vb.

Zalım 31 Ocak 2024 15:02

Bizim belediye yüzde 40.9 zam yaptı

Meryem31 Ocak 2024 01:24

Şanlıurfa belediyesi uyuyormu

Sonraki Haber Yükleniyor...