Tgrt Haber
22 Şubat 2022 10:38 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 11:03

Bitcoin'e savaş darbesi: Rusya-Ukrayna krizi sonrası Bitcoin fiyatlarında son durum

Vladimir Putin'in emri sonrası Rusya ordusu Ukrayna'ya doğru harekete geçti. Döviz kuru geçen haftadan itibaren Rusya-Ukrayna krizinin derinleşmesiyle küresel piyasalarda hareketliliğini sürdürdü. Rusya'nın kararı sonrası gözler altın, dolar ve euro fiyatlarına çevrilirken kripto paraların da son durumu merak edildi. Bitcoin'e 'savaş' darbesi geldi. Bitcoin geçen hafta 44 bin dolar seviyelerinden aşağı yönlü hareket izledi.

Bitcoin'de son durum yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.
Bitcoin'de son durum yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı aldığı askeri karar sonrası küresel piyasalarda yatırımcıyı yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Rusya’nın tüm tepkilere rağmen Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk şehirlerine giriş yaptığı iddiaları dünya ekonomilerine olduğu kadar kripto para piyasasına da olumsuz etki yaptı.

Kripto para birimlerinin piyasa değeri yüzde 1,4 artışla 1,83 trilyon dolar seviyelerine yükseldi. Ons altın, siyasi gerilimde çözüm ışığının görülmesiyle yukarı yönlü hareketini sonlandırarak 1897 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Bitcoin'e savaş darbesi: Rusya-Ukrayna krizi sonrası Bitcoin fiyatlarında son durum

SAVAŞ DARBESİ

Çin’in yasaklamaları, Hindistan’ın vergileri, siber saldırı olayları ve FED faiz görüşmeleri son dönemde kripto para piyasasını çok yıpratmıştı. Yükseliş kanalına girmeye çalışan Bitcoin’e şimdi de savaş darbesi geldi.

CANLI BITCOIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bitcoin'e savaş darbesi: Rusya-Ukrayna krizi sonrası Bitcoin fiyatlarında son durum

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Sermaye değeri bakımından en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin geçen hafta 44 bin dolar seviyelerinden yönünü aşağı çevirdi. Cuma günü 40 bin dolar destek seviyesinin altına sarkan Bitcoin, dün 38 bin dolara kadar düştü. Dünyanın en büyük kripto parası bu sabah itibarıyla 36.662 dolara geriledi.

Ethereum fiyatı 2600$ altına inerken XRP fiyatı 72 cent, SOL fiyatı 84$, AVAX fiyatı da 72$ seviyelerine tutunmaya çalışıyor. Sadece bugün on milyonlarca dolar pozisyon likidite oldu. Bundan sonra işgalin gidişatına göre Bitcoin daha da derin düşüşlere imza atabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...