Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 09:12

Dolar için kısa vade tahmini: Düşecek mi yükselecek mi? | İşte dolarda günün rakamları

Dolar bu sabah da 8,40 altındaki hareketlerine devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşüş trendinin devam etmesi için 8,35 seviyesi işaret etti. Memiş, "Dolar kısa vadede negatif ayrışmaya devam edebilir. Yani düşüş trendini devam ettirebilir” dedi.

Dolar için kısa vade tahmini: Düşecek mi yükselecek mi? | İşte dolarda günün rakamları
dolar,euro,döviz,türk lirası

Geçtiğimiz hafta Türk Lirası TCMB’nin faiz kararı sonrası elde ettiği kazançlarını kısmen korumaya devam etti. Faiz indirim beklentilerinin şuan için masadan kalkmış olması dolar/TL kurunda yükselişlerin bir miktar baskılanmasına yol açtı.

Piyasaların gözü ise bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alım hızını azaltımının zamanlaması için Başkan Jerome Powell'ın cuma günü yapacağı Jackson Hole toplantısına çevrildi.

Üst üste 4 gündür gerileyen ve 8,50 direncinin altında hareket eden dolar kuru Perşembe gününe dünkü kapanış seviyesi olan 8,37'den başladı. Kur şu sıralar yönünü yukarı çevirerek yüzde 0,15 değer kazancı ile 8,38 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise 9,88'den değerleniyor.

“DOLAR KISA VADEDE DÜŞÜŞ TRENDİNİ KORUYABİLİR”

IMF’den gelen SDR serbest çekim hakkının bilançoya girmesiyle rezerv miktarının arttığını kaydeden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu gelişmelerle dolar fiyatlarının 8,38 seviyelerine sarktığını dile getirerek, “Bu düşüşlerin devam edebilmesi için kurun 8,35 liranın altına gerilemesi gerekiyor. Cuma günü yapılacak olan Jackson Hole toplantısı da doların seyrinde etkili olacak. Dolar kısa vadede negatif ayrışmaya devam edebilir. Yani düşüş trendini devam ettirebilir” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...