Tgrt Haber
24 Kasım 2016 17:10

Dolardan yeni rekor | Baş döndürüyor

Merkez Bankası`nın faiz açıklaması öncesi 3.42`yi görerek rekor tazeleyen dolar/TL, açıklama sonrası 3.36`ya kadar geriledi. Kur, tekrar yükselişe geçerek 3.4444 ile yeni rekorunu gördü.

Dolardan yeni rekor | Baş döndürüyor
dolar,euro,dolar fiyatı,rekor,

7 ay boyunca faiz koridorunun üst bandını indirmesinin ardından geçen ayı pas geçen Merkez Bankası bu toplantıda faiz artırımına gitti.Merkez'in faiz artırımına gitmesinin ardından 3.36'ya kadar gerileyen dolar/TL, tekrar yükselişe geçti ve 3.4444 ile tekrar rekor kırdı. Kur şu dakikalarda 3.41'den işlem görüyor.

EURO/TL İSE 3.61'DEN İŞLEMDE

Destek Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı ve UZMANPARA yazarı Adnan Çekçen, kurla ilgili UZMANPARA'ya şunları söyledi:Teknik görünümde 3.3680 desteğinden alıcıların geldiğini görüyoruz. Hem TCMB kararı hem de AB kararının piyasa yansımalarını görmek adına günlü kapanış seviyelerini takip etmekte fayda var. 3.3500 desteği bu noktada aşağı yönlü kırılırsa yeni satışlar görme olasılığımız var.Ancak AB kararı etkisiyle 3.3680-3.3500 destek bölgesi üzerinde kalıcılık sağlanırsa, kurda yön tekrar yukarı dönebilir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...