Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 13:39

MSB işçi alımı kura sonuçları sorgulama! MSB PERTEM işçi alımı sözlü sınav soruları nedir?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçtiğimiz günlerde işçi alımı yapacağını duyurdu. Daimi ve süreli işçi alacağını belirten MSB işçi alımı için gereken şartları açıklamasının ardından başvuranların gözü ''MSB işçi alımı sonuçları açıklandı mı? MSB PERTEM işçi alımı kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır?'' soruları gündeme geldi.

MSB işçi alımı kura sonuçları sorgulama! MSB PERTEM işçi alımı sözlü sınav soruları nedir?
MSB,MSB işçi alımı,Milli Savunma Bakanlığı,MSB PERTEM,

MSB tarafından geçtiğimiz günlerde 2 bin 533 işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) işçi alımı başvuruları 2 Temmuz tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 6 Temmuz olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı için başvurmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden başvuru yaptı. MSB işçi alımı sonuçlarını merakla bekleyen adaylar için beklenen gün geldi. Noter huzurunda yapılan kura sonuçları bugün açıklandı.  

MSB İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI  

MSB Pertem 2553 işçi alımı kura sonuçları 28 Temmuz tarihinde açıklanıyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2 bin 533 işçi alımını noter huzurunda gerçekleşecek olan kura yöntemiyle bugün tamamlayacak. Kura çekimleri bugün saat 10:30'da noter huzurunda yapılacak. Kura sonucunda belirlenen sözlü veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, MSB resmi internet sitesinde yayınlanacak. Kura sonucunu öğrenmek isteyen adaylar MSB resmi internet sitesine giriş yapıp T.C. kimlik numaralarıyla MSB işçi alımı kura sonuçlarını görebilecek.  

MSB İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

MSB İŞÇİ ALIMI SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN?  

MSB işçi alımı kura sonuçlarının açıklanmasının ardından açık iş pozisyonları için sözlü/uygulamalı sınav düzenlenecek. Sınava açık iş gücü miktarının 4 katı aday çağırılacak. MSB işçi alımı sözlü sınav tarihleri daha sonra ilan edilecek. 

Belge kontrolünü ve tesliminin ardından MSB PERTEM işçi alımı sınav gün, saat ve yeri açıklanacak. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden duyurulacak. 

MSB işçi alımı kura sonuçları sorgulama! MSB PERTEM işçi alımı sözlü sınav soruları nedir?

MSB İŞÇİ ALIMI SÖZLÜ SINAVDA NE SORULACAK?  

MSB işçi alımı kura sonuçları açıklanmasının ardından MSB işçi alımı sözlü sınavına girmeye hak hak kazanan adayların heyecanlı maratonu başladı. MSB işçi alımı uygulamalı ve sözlü sınav, adayların başvurdukları meslek koluna ilişkin mesleki bilgi ve beceriler ile sorumlu olacakları vazifelerdeki becerilerini ölçmeye yönelik yapılacak.  

Milli Savunma Bakanlığı, MSB PERTEM işçi alımı için başvuru şartlarını tamamlayan ve sınava girmeye hak kazanan adayları sınav hakkında bilgilendirdi. MSB resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre; 

  • Sözlü/uygulamalı sınav, adayların başvurdukları meslek koluna ilişkin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılacaktır. 
  • Sözlü sınavda tüm adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacak. 
  • Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecek. 
  • Sözlü sınav sonucunda, sınavda 70 ve daha üstü puan alarak başarılı bulunan yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. 
  • Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacak. 
  • Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca başka bir tebligat yapılmayacak. 
  • İşe yerleştirmeye hak kazandığı halde belirtilen süre içerisinde göreve başlamayanların/işe başlama hakkından feragat edenlerin, deneme süresi içerisinde herhangi bir nedenle iş sözleşmesi sona erenlerin, başvuru şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenlerin yerine istihdam edilmek üzere, kadro/pozisyon bazında yedek listeden başarı sırasına göre işe yerleştirme yapılabilecek. 

MSB işçi alımı kura sınuçları ne zaman açıklanacak? MSB işçi alımı sözü mülakat sınavı ne zaman? MSB işçi alımı sözlü sınavda ne çıkacak? gibi merak edilen soruları cevapladık. Siz de MSB işçi alımı hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...