Tgrt Haber
29 Haziran 2022 17:59 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 18:36

Son dakika! Bakan Bilgin duyurdu: Temmuz'da asgari ücret zamlı yatacak

Son dakika haberi: Bakan Bilgin asgari ücretin Temmuz ayında zamlı yatacağını duyurdu.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Son dakika! Bakan Bilgin duyurdu: Temmuz'da asgari ücret zamlı yatacak
asgari ücret

Son yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücrette temmuz artışı için talimat verdiğini söylemişti. Erdoğan’ın talimatının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücrette ara zammın bu hafta belirleneceğini söylemişti.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU BUGÜN TOPLANDI

Türkiye'nin gözü asgari ücret toplantısındaydı. Yılda bir kez toplanan komisyon alım gücünün hızla düşmesinin ardından bu kez ara zam için bir kez daha bir araya geldi. Asgari ücrette ara zam için geri sayım başladı. Ücret zammına karar verecek Komisyon bugün toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Asgari ücret ara zammının işçi ve işvereni koruyacak bir zemin çerçevesinden yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZDA ZAMLI YATACAK

Milyonlarca işçi ve işverenin gözü asgari ücret düzenlemesindeyken maaşlara yapılacak zam miktarının görüşüldüğü ilk toplantı sona erdi. Asgari ücret Tespit komisyonunda bazı konularda mutabakata varıldı. Buna göre, henüz ne kadar zam yapılacağı beli olmamasına rağmen asgari ücretin temmuz ayında zamlı yatacağı belirtildi. Alınan karara göre, asgari ücrete yapılacak zam temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve asgari ücretteki vergi muafiyeti de yeni zam sonrası ulaşılacak rakam için de geçerli olacak. 

Yeni asgari ücreti NATO Zirvesi dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın açıklaması bekleniyor.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...