Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 10:28 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 11:42

Arsenal, Gabriel Jesus'u transfer etti: Takımın en çok kazanan ismi olacak...

Transfer haberleri: İngiltere Premier Lig devlerinden Arsenal, 5 yıldır Manchester City forması giyen Brezilyalı forvet Gabriel Jesus’u kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Bu sezon dördüncü transferini yapan Arsenal, 25 yaşındaki oyuncunun bonservisi için 45 milyon Sterlin ödedi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Arsenal, Gabriel Jesus'u transfer etti: Takımın en çok kazanan ismi olacak...
Arsenal,Manchester City,Gabriel Jesus,transfer

İngiliz basını Jesus'un Arsenal'in en çok kazanan ismi olacağını yazarken; 25 yaşındaki Brezilyalı, Fabio Vieira (Orta saha), Matt Turner (Kaleci) ve Marquinhos'un (Brezilyalı forvet) ardından Topçular'ın yeni sezon öncesi dördüncü transferi oldu.

Manchester City'deki altı sezonunda Maviler ile 236 maça çıkan ve 95 gol atan Jesus, yeni kulübünde 9 numaralı formayı giyecek.

"İSTEDİĞİMİZ BİR OYUNCUYU ALDIK"

Pep Guardiola ile Manchester City'de çalışan Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta yeni transferle ilgili olarak, "Çok heyecanlıyım. Bu düzeydeki bir oyuncuyu kulübün transfer etmesi harika bir olay. Gabriel'i kişisel olarak da biliyorum ve herkes Premier Lig'deki performansından dolayı onu yakından tanıyor. Bu pozisyona bir oyuncu arayışımız uzun süredir sürüyordu ve istediğimiz bir oyuncuyu aldık. Gerçekten çok mutluyum" dedi.

https://twitter.com/Arsenal/status/1543868967533432832

JESUS'TAN CİTY'E VEDA

Gabriel Jesus ise Manchester City'ye veda ederken, "Burada her şeyi tecrübe ettim. Ağladım, güldüm, fethettim, mutluydum, öğrendim... Burayı fethetmek istedim ve başardım. İstediğim her şeyi tecrübe ettim. 5 yıldan daha uzun bir süre hayatımda olduğun için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Mikeal Arteta’nın ısrarla kadroda görmek istediği 25 yaşındaki forvet oyuncusunun sıkı bir Thierry Henry hayranı olduğu için Arsenal’i uzun yıllardan beri takip ettiği biliniyordu.

11 KUPA KAZANDI, 95 GOL ATTI

2017 yılında transfer olduğu Manchester City ile toplam 233 maça çıkan Jesus, 95 gol kaydederken 46 da asist yaptı. Ada ekibiyle 4 Premier Lig Şampiyonluğu, 4 İngiltere Lig Kupası, 2 İngiltere Süper Kupa, 1 İngiltere Kupa Şampiyonluğu olmak üzere toplam 11 kupa şampiyonluğu yaşayan 25 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı ile 56 maça çıkarken 19 gol kaydetti.

Arsenal, Gabriel Jesus'u transfer etti: Takımın en çok kazanan ismi olacak...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...