Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 07:07 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 08:23

Fenerbahçe'ye 'Kral' orta saha!

Fenerbahçe transfer haberleri: Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçına az bir süre kalan transfer operasyonuna son sürat devam eden Fenerbahçe'de öncelik ön liberoya verildi. Defansif orta saha için William Carvalho ile Vinicius Souza isimleri üzerinde yoğunlaşan sarı-lacivertliler, yedeğe bonservisi Spartak Moskova’da bulunan Çek yıldız Alex Kral’ı aldı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fotomaç
Fenerbahçe'ye 'Kral' orta saha!
Fenerbahçe,Alex Kral,transfer

Fenerbahçe ön libero için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Real Betis forması giyen William Carvalho ile bonservisi Lommel'de olan Vinicius Souza için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de bir isim daha gündeme geldi.

ALEX KRAL İÇİN PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Takvim'in haberine göre; Sarı-lacivertliler, geçen sezonu West Ham'da kiralık geçiren Çek yıldız Alex Kral için harekete geçti. Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki Alex Kral ile yapılan görüşmelerde aşama kaydettiği öğrenildi.

Rus basınına göre, başarılı oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Spartak Moskova ile pazarlıklar sürüyor. Spartak, bonservis için 5 milyon Euro istiyor, ancak kiralama seçeneği de masada...

12 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ, PİYASA DEĞERİ DÜŞTÜ

Spartak Moskova, Kral'ı 2019'da 12 milyon Euro'ya transfer etmişti.

Ancak savaş nedeniyle hem Rus kulüplerinin UEFA organizasyonlarından men edilmesi hem de başarılı oyuncunun West Ham'da bekleneni verememesi nedeniyle piyasa değeri düştü.

Ruslar basınına göre Spartak, Çek yıldızı 5 milyon Euro'ya bırakmaya hazır. Spartak Moskova'nın Alex Kral'ı bir kez daha kiralayabileceği de belirtildi. Bu kiralamanın satın alma opsiyonlu olması bekleniyor.

Fenerbahçeli kurmaylar da Carvalho ve Vinicius Souza transferinde aşama kaydedemezse Alex Kral'ı kadroya dahil etme kararı aldı.

Fenerbahçe'ye 'Kral' orta saha!

SÖZLEŞMESİ 2024'TE SONA ERİYOR

24 yaşında ve 1.87 boyunda olan Alex Kral, 31 kez Çek Cumhuriyeti formasını giyerken bu maçlarda 2 gole imza attı.

Slavia Prag altyapısından yetişen Alex Kral, 2017 yılında Teplice'ye transfer oldu. 2019 yılında Slavia Prag 900 bin Euro bonservis bedeli ödeyerek Alex Kral'ı geri aldı.

Gösterdiği performansla dikkat çeken Çekyalı futbolcu, 2019 yılında 12 milyon Euro bonservis bedeliyle Spartak Moskova'ya transfer oldu. 2021 yılında İngiliz ekibi West Ham'a kiralanan Alex Kral, geçici sözleşmesinin sona ermesinin ardından Spartak Moskova'ya döndü.

Güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan 24 yaşındaki oyuncunun kulübüyle sözleşmesi 2024 yılında sona eriyor.

Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...