Tgrt Haber
16 Mart 2022 20:16 - Güncelleme : 16 Mart 2022 20:31

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun alternatifini buldu: Henry Onyekuru...

Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'da gösterdiği harika performansla Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başaran Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılıların en pahalı transferi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Genç yıldız için alternatif arayışlarına başlayan Cimbom'da listenin başına yazılan isim Olympiakos'tan ayrılması gündemde olan Henry Onyekuru...

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun alternatifini Yunanistan'da buldu.
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun alternatifini Yunanistan'da buldu.

Spor Toto Süper Lig'de beklenen performansın çok altında kalarak kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Avrupa'da ise etkileyici bir performans gösteriyor. Son haftalarda çizdiği grafik ile dikkatleri üzerine çeken Kerem Aktürkoğlu, özellikle Camp Nou'da çıktığı Barcelona maçında, adeta büyüledi. Kerem'in bu performansı, taliplerini de artırdı.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA BÜYÜLEDİ

Barcelona maçının ardından Beşiktaş karşısında Galatasaray, Kerem'in attığı 2 gol ile galibiyete uzandı. Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon'dan Kerem Aktürkoğlu, Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nu izlemeye gelen temsilciler, genç yıldızın futbolundan oldukça etkilendi.

TRANSFER SEZONUNU BEKLİYORLAR

Sport'un haberine göre; Kerem Aktürkoğlu için bonservis bedeli belirleyen Lyon, bu parayı hazırda bekletiyor. Kerem transferi için sarı-kırmızılılar ile görüşmeye başlayacak olan Fransızlar, yaz transfer sezonunu beklemeye koyuldu.

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun alternatifini buldu: Henry Onyekuru...

KEREM AYRILIRSA ONYEKURU!

Kerem Aktürkoğlu'nun Avrupa'ya transferi gündemdeyken Galatasaray için Yunanistan'dan müjdeli bir haber geldi. Yunan basını, Olympiakos'un, eski Galatasaraylı Henry Onyekuru ile yollarını ayırmaya hazırlandığını yazdı. Olympiakos'un Onyekuru ile yaz transfer sezonunda yollarını ayırması ihtimali oldukça güçlendi.

Ajansspor'un haberine göre; Olimpique Lyon'un, Kerem Aktürkoğlu ile ciddi şekilde ilgilendiği kaydedilirken, genç oyuncunun olası transferinin, Galatasaray'da Henry Onyekuru seslerini yeniden yükseltmesi bekleniyor. Sosyal medyada da bazı taraftarlar, Kerem Aktürkoğlu'nun gitmesi durumunda Onyekuru'nun tekrar takıma dahil edilmesi konusunda paylaşımlar yapıyor.

Henry Onyekuru bu sezon, Yunan kulüp Olympiakos ile 27 maçta görev aldı. Bu mücadelelerde 1 defa rakip fileleri sarsan Nijeryalı kanat oyuncusu, 1 kere de takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

GALATASARAY PERFORMANSI

5 Haziran 1997 doğumlu Henry Onyekuru, Senegal'in ASPIRE FD takımında futbola başladı. KAS Eupen, Everton ve RSC Anderlecht formaları giyen futbolcu, ilk olarak 2018 yazında Galatasaray ile kiralık olarak anlaştı. İlk Türkiye macerasında 44 karşılaşmaya çıkan Onyekuru, 16 gol ve 6 asist kaydetti.

Sezon sonu Premier Lig ekiplerinden Everton'a geri dönen Onyekuru, Galatasaray performansı ile 13.5 milyon Euro karşılığında Monaco'ya transfer oldu. 5 Ocak 2020'de ise ikinci Galatasaray kariyerine başladı. Burada 12 maçta 1 gol, 3 asist ile oynadı. Bir sonraki sezonun tekrar devre arasında Sarı-Kırmızılılar'a gelen oyuncu, 15 maçta 5 gol, 4 asist yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...