Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 19:42 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 20:22

Galatasaray yılın transferini bitiriyor!

Galatasaray transfer haberleri: Haris Seferovic'in dışında bir golcü daha transfer etmek isteyen Galatasaray, Dries Mertens transferini bitiriyor... Mertens ile maaş konusunda anlaşma sağlandı. Yıldız oyuncu 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Galatasaray yılın transferini bitiriyor!
Galatasaray,transfer,Napoli,Dries Mertens

Uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü ve büyük bir etki bıraktığı Napoli kariyerine bu sezon son veren 35 yaşındaki Belçikalı forvet Dries Mertens, Galatasaray'la anlaştı. Daha önce Trabzonspor'un da ciddi şekilde gündemine gelen Mertens, sarı-kırmızılılara 'evet' dedi.

İtalyan basınındaki haberlere göre; Galatasaray bu transferi yüzde 99 oranında bitirdi. İlk görüşmelerde yıllık 5 milyon Euro isteyen Mertens'in, 4.5 milyon Euro seviyesine kadar indiği öğrenildi.

'1+1 YILLIK SÖZLEŞMEYİ KABUL ETTİ'

9 yıllık Napoli macerası sona eren Mertens'in ismi bir ara ciddi şekilde Beşiktaş'la da anılmış ancak futbolcu Napoli'de kalmayı tercih etmişti. Haris Seferovic'in dışında bir golcü daha transfer edecek olan Galatasaray, Mertens'te karar kıldı. Sözleşme ise 1+1 yıllık olacak

Cimbom'un Diagne'nin ardından Bafetimbi Gomis'i de göndermesi bekleniyor. Takımın 3. golcüsünün de Ali Akman olacağı belirtiliyor. Akman'ın da Türkiye'de olduğu ve kulübüyle olan opsiyon pazarlığının ardından resmen açıklanması bekleniyor.

Geçen sezon Napoli ile 37 maça çıkan Mertens, 13 gol ve 2 asistlik skor katkısı sağladı.

ABDULLAH AVCI'DAN MERTENS SÖZLERİ

Trabzonspor'un Sivasspor'la oynadığı Süper Kupa maçı sonrası Mertens iddiaları Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya sorulmuştu. Avcı,  "Mertens kariyeri ve oyunculuğuyla çok büyük bir oyuncu. Bizim için ekonomik anlamda ulaşılabilir bir oyuncu gibi gözükmüyor." ifadelerini kullanmıştı.

OLIVEIRA TAKİP ETTİ!

Mertens'in G.Saray'la anlaşmasının ardından sarı-kırmızılıların yeni transferi Sergio Oliveira'dan taraftarı heyecanlandıran bir hamle geldi. Portekizli futbolcu, Instagram'dan Mertens'i takibe aldı.

Galatasaray yılın transferini bitiriyor!

MERTENS KİMDİR?

Dries Mertens, 6 Mayıs 1987 tarihinde Leuven'de doğdu. Napoli'de forma giyen Belçikalı millî futbolcudur.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Hollanda ikinci liginde en önemli futbolculardan birisi oldu ve Apeldoorn'da kaptanı oldu. 2008-2009 sezonundan sonra, Hollanda ikinci ligin'de En Büyük Yetenekli ödülü aldı. 25 Mayıs 2009 tarihinde, Apeldoorn'dan ayrılmak istediğini açıklar açıklamaz Utrecht ile sözleşme imzaladı.

28 Haziran 2011 tarihinde, takım arkadaşı Kevin Strootman ile birlikte PSV'ye transfer oldular ve toplamda PSV kulübü 13 Milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Dries Mertens, 28 Ağustos 2011 tarihinde PSV için ilk hat-trick'i Excelsior'a karşı yaptı. Kariyerinin en verimli şeklinde sezona başladı. PSV sezonun başlarındaki maçta, Roda'yı 7-1 yendi. Mertens maçta 4 gol attı ve 1 penaltı'da dahil olmak üzere.

PSV'de forma girdiği ilk sezonunda, 33 maça çıktı ve 21 gol kaydetti. 16 Haziran 2013 tarihinde, Mertens'in menajeri Soren Lerby Napoli'ye transfer olduğunu açıkladı. Mertens, 9.5 Milyon Euro'ya Napoli'ye transfer oldu ve Rafael Benítez'in Napoli'deki ilk transferi oldu.

Mertens uzun yıllar başarıyla Napoli'de forma giydi ve bu sezon sözleşmesinin bitmesiyle İtalyan ekibi ile yollarını ayırdı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...