Tgrt Haber
15 Nisan 2022 06:50 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 07:01

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk’ten iddialı şampiyonluk açıklaması

Galatasaray’ın yeni başkanı 30 Nisan’da belli olacak. Başkan adayı Metin Öztürk, başkan seçilmesi durumunda iddialı şampiyonluk açıklamasında bulundu. İki üst üste şampiyon olacaklarını iddia eden Öztürk, teknik direktörlük görevine kimi getireceklerini de açıkladı.

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk’ten iddialı şampiyonluk açıklaması

Galatasaray Kulübü’nün 30 Nisan'daki kongresinde yeni başkanı belli olacak. Seçimde Eşref Hamamcıoğlu’yla beraber koltuğa talip olan Metin Öztürk, göreve gelmeleri durumunda iki yıl üst üste şampiyon olacaklarını belirterek “Önümüzdeki iki yıl üst üste şampiyonluk hedefliyoruz. Bu popülist bir yaklaşım gibi gelebilir ama biz hayatımızda hiç popülizm yapmadık. Yapsak geçen seçimi kaybetmezdik. Masada da kasada da sahada da Galatasaray'ı ileri götürecek bir ekiple geliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR DİĞER ADAY BURUK

Teknik heyet kararını göreve geldikten sonra vereceklerinin ifade eden Öztürk “Nuri Şahin bir pırlanta, 4-5 sene sonra millî takım hocası olabilir. Görüşeceğimiz birkaç hocadan biri olacaktır. Okan Buruk da adaylarımız arasında. Sürprizle gelmiyoruz" derken, "Küçük dokunuşlarla şampiyonluğa gidecek bir Galatasaray görülecek. Küçülerek ilerleyemezsiniz. Galatasaray her zaman yıldız futbolcu transferi yapacak bir kulüptür. Orta sahada en az iki üç oyuncuya ihtiyaç var, oraya odaklanacağız " dedi.

14. SIRADA OLMAK YÖNETİM HATASI

Galatasaray’ın ligde bulunduğu konumu yönetimle ilgili hata olarak değerlendiren Metin Öztürk ‘Yaklaşık 45 milyon avroluk bir bütçeyle 14. sıradayız. Görüyoruz ki 10-12 milyon avro bütçesi olan takımlar üçüncü, dördüncü sıraları işgal ediyorlar. Demek ki orada yönetimle ilgili bir hata var. Biz bu hatayı gidereceğiz’’ dedi.

FATİH TERİM KALMALIYDI

Fatih Terim ile yolların ayrılmasına da değinen Metin Öztürk ‘’Şampiyonlar Ligi'ne giderken, ucunda 30 milyon avroluk bir havuzun olduğu ortamda teknik direktör değişikliğini hiçbir yönetim yapmazdı. Ayrıca son dönemde size iki defa şampiyonluk kazandırmış bir Fatih Terim'in mutlaka kredisi vardır” diye konuştu.

ELMAS-KOÇ İLİŞKİSİ

Metin Öztürk, Burak Elmas ile Ali Koç'un yakın ilişkisi konusunda ise şu yorumu yaptı: Burak Başkan’ın Sayın Ali Koç'la diyaloğu çocukluğuna dayanıyor. Ben taraftarın içinden geliyorum. Ama kimseye negatif bir bakış açım yok. Diğer 19 takım neyse Fenerbahçe de bizim için odur. Herhangi bir özelliği yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...