Tgrt Haber

Okan Buruk'tan Bafetimbi Gomis kararı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2022 18:28 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 18:39
Okan Buruk'tan Bafetimbi Gomis kararı
Galatasaray,Bafetimbi Gomis,Okan Buruk

İran ve Arabistan Ligi ekiplerinin radarında olan ve takımdan ayrılacağı iddia edilen deneyimli golcü ile ilgili nihai karar alındı. Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un Bafetimbi Gomis ile ilgili yönetime sunduğu rapor ortaya çıktı.

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor...

Yapılan yeni transferlerin ardından deneyimli golcü ile yolların ayrılacağı iddiaları sıkça konuşulmaya başlanmıştı. Takımdaki geleceği bir süredir merak konusu olan Bafetimbi Gomis hakkında nihai karar verildi.

Teknik direktör Okan Buruk yönetime sunduğu raporda Fransız futbolcu hakkındaki net görüşünü bildirdi.

GALATASARAY'DAN AYRILACAK MI?

Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin 1,5 yıllık sözleşme imzaladığı Bafetimbi Gomis'in yeni sezon öncesi Galatasaray'dan ayrılacağı konuşuluyordu.

İran'ın Sepahan kulübünün kanca attığı deneyimli golcünün adı Arap takımlarıyla da anılıyordu.

Ancak Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis'le ilgili karar değişiklikliğine gidildi.

Akşam'ın haberine göre; Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılı idareciler, Gomis'in ayrılığı konusunda ısrarcı olmayacak.

HAMLE OYUNCUSU OLACAK

Başarılı teknik adam, tecrübeli forveti hamle oyuncusu olarak kullanmak istiyor.

Galatasaray'ın ligin ilk haftasında oynadığı Antalyaspor maçında sonradan oyuna giren ve şık bir son vuruşla takımına altın değerinde 3 puanı kazandıran Bafetimbi Gomis, sözleşmesini Galatasaray'da tamamlayacak.

BAFETİMBİ GOMİS KİMDİR?

Kariyerine St-Etienne altyapısında başlayan Gomis, 2003 tarihinde B Takım'a geçti. 1 sene sonra ise A Takım'a yükselme başarısı yükseldi. 2005'te Troyes'e kiralanan Fransız golcü, aynı yıl içinde St-Etinne'e geri döndü. Burada 4 yıl forma giydikten sonra performansıyla dikkat çeken Gomis, 13 milyon euro bonservis bedeliyle Lyon'a transfer oldu.

Lyon'da 5 sene görev yapmasının ardından ise İngiliz ekibi Swensea'ye geldi. Sonrasında Marsilya'ya kiralanmasının ardından 2017 yılında 2.5 milyon Euro bonservisle Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı-kırmızılılarda harika bir sezon geçiren Gomis, 6 milyon Euro bedelle Arabistan Ligi ekibi Al Hilal'in yolunu tuttu. 4 sene burada forma giymesinin ardından bedelsiz olarak Galatasaray'a döndü.

Bafetimbi Gomis kariyerinde çıktığı 732 karşılaşmada 337 gol ve 68 asistlik katkı verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...