Tgrt Haber
23 Eylül 2015 14:50

Almanya hayaliyle 9 gündür bekliyorlar

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların Sarayiçi mevkisindeki bekleyişi sürüyor.

Almanya hayaliyle 9 gündür bekliyorlar
almanya,mülteci,

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların Sarayiçi mevkisindeki bekleyişi sürüyor.Sosyal medyadan yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı" alacağı yönündeki söylentilere inanarak Edirne'ye gelen sığınmacılar, geceyi Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı çevresinde geçirdi.
Sığınmacıların kimi çadırlarında, kimi de güreşlerin yapıldığı Er Meydanı'nın tribünlerinde yattı. Güneşin ilk ışıklarıyla uyanan sığınmacılar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kahvaltılıklarla güne başladı.
Sarayiçi'ndeki yaklaşık bin 500 sığınmacı Yunanistan'ın geçişlerine izin vereceği umuduyla 9 gündür beklemeye devam ediyor.
Sığınmacılardan oturma eylemi
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Er Meydanı ve çevresinde bekleyen sığınmacılardan yaklaşık 250'si, kahvaltının ardından meydanda toplandı.
Ellerinde Almanca, Arapça ve İngilizce dövizler taşıyan sığınmacılar, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebeğin fotoğrafının da olduğu pankart açtı.
Yaklaşık bir saat oturan sığınmacılar, daha sonra eylemlerine son verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...