Tgrt Haber
11 Haziran 2022 18:40 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 23:29

Ankara'da sele kapılan vatandaştan acı haber: Cansız bedeni bulundu

Son dakika haberi: Ankara'da etkili olan sağanak yağış sonrası hayat felç oldu. Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması sonucu sel sularına kapılan bir vatandaş kayıplara karıştı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD ve itfaiye ekiplerinin kaybolan vatandaşı arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü duyurmuştu. Ancak akşam saatlerinde acı haber geldi. Sel sularına kapılan servis sürücüsünü cansız bedenine dere kenarında ulaşıldı. Ölen kişinin 27 yaşındaki İlkay Yiğit isimli vatandaş olduğu tespit edildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Ankara,sel,yağmur

Ankara’da öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağı ve fırtına hayatı felç etti. Şehrin farklı noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, caddeler sular altında kaldı. Yoğun yağışın sele dönüşmesi nedeniyle birçok sürücü yollarda mahsur kaldı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da meydana gelen sağanak yağış sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Çankaya ilçesindeki yağışların etkili olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Çataklı, “Bugün öğleden sonra özellikle saat 14.30’dan itibaren Ankara’da yoğun yağışlar ve fırtına etkili oldu. Özellikle Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerimizde yoğun ihbarlar da geldi. Özellikle Çankaya ilçemizde metrekareye 28 kilogram yağış düştü saat 14.30’dan sonra” dedi.

Ankara'da sele kapılan vatandaştan acı haber: Cansız bedeni bulundu

YARALI VATANDAŞLAR VAR

Vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Çataklı, Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'ne (SAKOM) herhangi bir yaralı haberi gelmediğini söyledi. Çataklı, CMAS’ın (Commercial Mobile Alert System) Kırıkkale’de de uygulandığını anlatarak, “40 yerleşim yerinde, Ankara ve çevresinde yağışlar etkili oldu. SAKOM’a ulaşan bir yaralı haberi yok ancak SAKOM kayıtlarına eğer ambulanslar ile taşınırsa başlangıçta bilgi giriliyor. Kendi imkanlarıyla veya başka şekilde hastanelere müracaat etmiş hafif 3 yaralı da var. Ama hayati tehlikeleri yok. Trabzon’da 2 Haziran’da bir tatbikat yapmıştık. Orada da bütün operatörler üzerinden CMAS sistemiyle bir uyarı mesajı gönderme uygulamasını denemiştik. Bugün Ankara’da etkili olan yağışlar sonrasında bu sistemi yağışların Ankara’dan sonra da devam edeceği istikamet olan Kırıkkale ilimizde denedik, uyguladık. Bütün operatörler üzerinden vatandaşlarımıza sesli bir uyarı mesajını sistem üzerinden gönderdik” ifadelerini kullandı.

KAYIP VATANDAŞTAN ACI HABER

Ankara'daki sağanakta Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması sonucu sel sularına kapılan servis sürücüsünün cansız bedenine arama kurtarma ekiplerince dere kenarında ulaşıldı.

Öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle aracından inmeye çalışan ve sel sularına kapılan İlkay Yiğit, kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD ve JÖAK ekiplerinin gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmaları neticesinde 26 yaşındaki sürücü İlkay Yiğit’in cansız bedenine ulaşıldı.

Ankara'da sele kapılan vatandaştan acı haber: Cansız bedeni bulundu

ANKARA VALİSİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentte sel sularına kapılarak hayatını kaybeden İlkay Yiğit'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Altındağ Karapürçek'te sel sularına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışın olumsuzluklarıyla mücadele etmek üzere Valiliğimizin ilgili tüm birimleri 7/24 müteyakkız durumdadır."

VEFAT EDEN VATANDAŞ, GENÇ SİYASETÇİ ÇIKTI

Ankara'daki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşın kimliği belli oldu.  26 yaşındaki sürücü İlkay Yiğit’in Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadaki paylaşımında "Kentimizde yaşanan sel felaketinde partimizin Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’i kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara'da sele kapılan vatandaştan acı haber: Cansız bedeni bulundu

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara'da meydana gelen sağanakta mahsur kalan 5 çocuğun kurtarıldığını, 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarlarının geldiği, Çankaya'da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, akşam saatlerinde başlayacak aşırı yağışlar nedeniyle Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Polatlı ilçelerine turuncu ikaz verildiği ve diğer ilçelere ise sarı ikaz uyarısı yapıldığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD'a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır. İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

Olay bölgesine, Ankara İl AFAD'dan 30, JÖAK’tan 23, itfaiyeden 20, İHH'dan 7, AKUT'tan 17, ANDA’dan 12 olmak üzere toplamda 109 kişilik ekip yönlendirilmiştir. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 6 iş makinası da çalışmalarda yer almaktadır."

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...