Tgrt Haber
24 Eylül 2021 11:26

Aziz Sancar'dan gençlere mesaj: Benim yaptığımı yapmayın

Türkiye'ye gelen Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar gençlere tavsiyelerde bulundu. Sancar, "Yurt dışı fırsatınız olursa gidin ama mutlaka geri dönün" ifadelerini kullandı.

Aziz Sancar'dan gençlere mesaj: Benim yaptığımı yapmayın
aziz sancar,,nobel ödülü,,zirve 23,,genç,

ABD'de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul'da geldi. Zirve 23'e katılan Sancar, katılımcıların sorularını cevapladı.

Nobel ödüllü bilim insanı Sancar, "Gerçekten bu gibi etkinlikler önemli. Umarım Türkiye'ye ve Türkiye'nin her yerine bizden çağrıda bulunursunuz. Ve ülkemizin tanınmasında faydalı olursunuz. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.

"BENİM YAPTIĞIMI YAPMAYIN"

Yurt sevgisinin önemini vurgulayan Sancar, "Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün. Benim yaptığımı yapmayın. Yurt dışında farklı dünya görüşü olan insanları görmek önemli. Onlardan öğrenecek şeyler var fakat bizim bu memlekete borcumuz var. O bakımdan yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" dedi.

"Çok çalışmalısınız" diye konuşan Nobel ödüllü bilim insanı Sancar, "Zorluklarla karşılaştığınızda, işler iyi gitmediğinde inatçı olmalısınız" ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...