Tgrt Haber
06 Ocak 2023 12:09 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 12:52

Bakan Akar Suriye'ye seslendi: Terörle mücadelede provokasyona taviz yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tokat'taki basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Şam'la gerçekleştirilen üst düzey görüşmeye ilişkin, "Terörle mücadelede taviz vermeyeceğimizi açıkladık. Suriye'deki kardeşlerimiz provokasyona gelmemeli" dedi.

Bakan Akar Suriye'ye seslendi: Terörle mücadelede provokasyona taviz yok
Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadeleye ilişkin Tokat'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Kuzey Irak'taki mücadelemiz teröristlere karşıdır" dedi. Akar, Şam'la gerçekleştirilen üst düzey görüşmeye ilişkin de mesajlar verdi.

Hulusi Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Terörü kaynağında yok etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörü bitirme konusunda son derece kararlıyız. Çözüm süreci teröristler tarafından istismar edildi. Mehmetçik girilemez denilen yerlere girdi, çıkılamaz denen yerlerden çıktı. Bunların inlerini yıktık. Teröristler kazdıkları yerlere gömüldüler. Her zaman söylüyoruz, Türkler ve Kürtler kardeştir. 85 milyon birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi devam ettireceğiz.

Terörü kaynağında yok etme stratejimizi sürdürüyoruz. Teröristlerin inlerini, barınaklarını yıktık, yıkmayı sürdürüyoruz. Terör belasından halkımızı kurtarmaya kararlıyız.

MOSKOVA'DAKİ ÜÇLÜ TOPLANTI

Moskova'da Suriye konulu bir toplantı yapıldı. Kendi pozisyonumuzu ortaya koyduk. Terörle mücadelemizde asla taviz vermeyeceğimizi söyledik. Suriye'deki kardeşlerimiz provokasyona gelmemeli.

YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

Gerginliğin giderilmesi için gerçekten başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer bakanlıklarımız görüşmeleri destekliyor. Yunanistan ile görüşmeleri destekliyoruz. Komşumuzdan herhangi bir olumlu cevap alamadık, davetlerimize gelmediler. Aksine bizi suçlamaya çalışıyorlar. İki yıldır bekliyoruz. Davetlerimize rağmen gelmediler ve maalesef bizi Yeni Osmanlıcılıkla suçlamaya çalıştılar.

Biz ne yaptık? Lozan'dan beri bütün statüko devam ediyor. Bizi provoke eden Yunanistan. Dostluk elini tutmakta gecikmeyin diye ikaz ediyoruz. Gelin görüşelim, tartışalım, haklı olduğumuzu biliyoruz. Yanlış hesap Ankara'dan döner!''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...