Tgrt Haber
26 Aralık 2016 10:17

Bunlar usanmaz! FETÖ’nün Tango’su

“ByLock”un deşifre olmasının ardından “Eagle” kullanan FETÖ, 15 Temmuz sonrası ise uslanmadı, üyelerinin telefonlarına “Tango” yükletti. Ancak program özel şifre ile aktif hâle geliyor.

Bunlar usanmaz! FETÖ’nün Tango’su
tango,fetö,bylock,uygulama,

“ByLock”un deşifre olmasının ardından “Eagle” kullanan FETÖ, 15 Temmuz sonrası ise uslanmadı, üyelerinin telefonlarına “Tango” yükletti. Ancak program özel şifre ile aktif hâle geliyor.

Kilis’te, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklulardan biri, örgütün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında üyeleriyle iletişimi sürdürmek için telefonlara “Eagle” yerine “Tango” görünümlü başka bir şifreli mesajlaşma programı yüklediğini itiraf etti. 148 sayfalık iddianamede, 30 tutuklu sanıktan bazılarının örgütün üyeleriyle iletişim yöntemlerine ilişkin detaylara yer verildi.

Merkezi Kilis’te bulunan örgüte yakın bir derneğin yöneticilerinden H.A, iddianamede yer alan ifadesinde, terör örgütü FETÖ’nün gizliliğe büyük önem verdiğini, 17-25 Aralık’tan sonra bunun daha fazla önem kazandığını söyledi.
H.A, ifadesinde, örgütün sözde üst düzey sorumlularına ve kullanacakları elemanlarına kendilerine has özelliklerle donatılmış telefonlara mesajlaşma ve görüşme programları yüklemeye başladığını, bu kapsamda ilk olarak 17-25 Aralık sonrası telefonlara “Kakao Talk” programının yüklendiğini kaydetti.

Sanık H.A, daha sonra istihbarat birimleri bu programla ilgili çalışmaya başlayınca “ByLock” programının yüklendiğini, bir süre kullandıktan sonra tedbir amacıyla “Eagle” isimli programa geçildiğini belirtti.

CEMAATİN SON KULLANDIĞIN PROGRAM

H.A. ifadesinde şunları anlattı:

“26 Ağustos’ta Gaziantep’ten geldiğini söyleyen Alper ismindeki şahıs telefonuma mesaj programı yükleyeceğini söyledi. Bu yapının neler yapabileceğini 15 Temmuz darbe girişiminde görüp öğrendiğimden dolayı korkup çekinerek itiraz edemedim ve şu teslim ettiğim telefonuma bluetooth ile kendi telefonundan program yolladı.

Bana  ‘Cemaatin kullandığı son program, bu. Ben sana temizleme programı da yolladım, bir tehlike anında hemen silebilirsin. Programı kurduktan sonra seninle irtibata geçecekler’ dedi. Bu program Tango ikonu ile bire bir aynı. Telefon görsel olarak incelendiğinde kesinlikle normal Tango programı gibi ancak sadece birileri tarafından yüklenen bu program tarafınıza gönderilen şifreyle aktif hâle getirilmektedir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...