Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 09:10 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 09:15

Eylem hazırlığında olan 8 PKK'lı yakalandı

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda terör örgütü propagandası yaptıkları ve sokak eylemi arayışında oldukları belirlenen 10 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı, 8 kişi gözaltına alındı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Eylem hazırlığında olan 8 PKK'lı yakalandı
Mersin

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütünün ilk eylemi olan 15 Ağustos’un yıl dönümünde sokakları hareketlendirmek ve eylem hazırlığında olan şahıslarla ilgili çalışma başlattı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Yapılan çalışmalar sonucunda S.A., A.S., M.Ö., M.R., A.M., S.A., İ.A., Y.D., N.A. ve M.A. isimli şüphelileri belirleyen ekipler, operasyon için bu sabah düğmeye bastı.

Eylem hazırlığında olan 8 PKK'lı yakalandı

8 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Özel harekat polislerinin de desteğiyle Mersin, Tarsus ve Silifke'de 10 adrese giren ekipler, 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Şahısların ayrıca sosyal medya hesaplarından bölücü terör örgütünü övücü, yüceltici ve sahiplenici paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Eylem hazırlığında olan 8 PKK'lı yakalandı

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, adresinde bulunamayan 2 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...