Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 16:10 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 16:19

Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne demek, kelime anlamı nedir? 2022 Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor?

Türkiye’de Eyyam-ı bahur sıcaklarının yaşanacağı konusunda meteoroloji uzmanları ciddi uyarılarda bulunuyor. Son günlerde ülke genelini etkisi altına alan aşırı kavurucu sıcaklar yaşamı olumsuz etkilerken uzmalardan gelen eyyam-ı bahur uyarısı paniğe neden oldu. Uzmanlar "Eyyam-ı bahur"a karşı önlem alınması gerektiğini belirtiyor. Peki Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne demek, kelime anlamı nedir? 2022 Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor? İşte eyyam-ı bahur sıcaklarına karşı alınması gereken önlemler…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne demek, kelime anlamı nedir? 2022 Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor?
meteoroloji,hava durumu,sıcak hava,Eyyam-ı Bahur

Uzmanlardan dikkat çeken "Eyyam-ı bahur" uyarısı geldi. Son günlerde yurt genelinde yaşanan bunaltıcı sıcakların yerini Eyyam-ı bahur’a bırakacağı gündemde. Yaz aylarının en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor. Orta doğu ve Kuzey Afrika çöllerindeki kavurucu sıcakların rüzgarla birlikte Türkiye gibi kuzeyde kalan ülkelere gelmesiyle birlikte kuru sıcaklar oluşuyor. Özellikle ağustosta aşırı derecede hissedilen kavurucu sıcaklar, tüm ülkeyi olumsuz etkileyecek. Peki  Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne demek, kelime anlamı nedir? 2022 Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor? İşte eyyam-ı bahur sıcaklarına karşı alınması gereken önlemler…

EYYAM-I BAHUR NEDİR?

Eyyam-ı Bahur yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu kelime dilimize Arapçadan girmiş olup yaz aylarının son zamanlarına doğru yaşanan yüksek dereceli sıcaklar için kullanılıyor.

Eyyam-ı bahur nedir? Eyyam-ı bahur ne demek, kelime anlamı nedir? 2022 Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor?

Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşanan eyyam-ı bahur, Güney yarımkürede ocak ve mart arasına denk gelmektedir. Kesin tarih ise içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir.

2022 EYYAM-I BAHUR SICAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini göstermesi bekleniyor. 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk gelen eyyam-ı bahurda bu yıl Güneyde hava sıcaklıklarının yer yer 40 derecenin üzerinde olması, İstanbul'da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

EYYAMI BAHUR GÜNLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmayın
  • Açık renkli ve bol giysiler giyilerek vücudun güneş ışınlarından korunun
  • Güneş altındaki yorucu faaliyetlerden kaçının
  • Bol su için
  • Orman yangınlarına karşı dikkatli olun
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...