Tgrt Haber

Gençler hem gezip hem ücretsiz konaklayabiliyordu: Seyahatsever uygulamasından haber var!

Editör: Burak Kaya / Kaynak: Yenişafak
16 Haziran 2023 10:06 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 10:27
Gençler hem gezip hem ücretsiz konaklayabiliyordu: Seyahatsever uygulamasından haber var!
seyahatsever,kyk,ücretsiz

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca geçtiğimiz sene başlatılan 'Seyahatsever' projesi bu sene de devam kararı alındı. Peki bu yıl için de sağlanacak olan imkanın geçtiğimiz yılki uygulamadan bir farkı var mı? Değişen kural ve koşullar bulunuyor mu? İşte detaylar...

İlk kez geçtiğimiz yıl uygulanan seyahatsever projesini yoğun bir ilgiyle karşılandı ve çok sayıda genç tarafından kullanıldı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre uygulama bu yıl da devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 18-30 yaş grubu gençlere Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının kapısını açacak. Temmuz ayı içerisinde başlayacak ve eylül ayına kadar sürecek fırsatta, gençlere farklı illeri tanımaları için ücretsiz konaklama imkanı sunulacak. 5 yıldızlı otelleri aratmayan yurtlarda ücretsiz kalacak gençler, minimum bütçe ile keyifli bir tatil yapacak. Gençler yurtlarda üç gece konaklayabilecek. Talebe göre sürenin 5 güne uzatılması da gündemde.

Gençler hem gezip hem ücretsiz konaklayabiliyordu: Seyahatsever uygulamasından haber var!

GENÇLER İÇİN HER TÜRLÜ İMKAN DÜŞÜNÜLDÜ

Hizmet verecek yurtlara GSB'nin sitesinden ulaşılabilecek. Yurtlara rezervasyon yapmak için öncesinden bir telefon yeterli olacak.

Konaklanacak yurda varışta yapılacak olan kayıtta yurt odalarına giriş çıkış yapılabilmesi için fotoğraf ve parmak izi alınacak. Yurtla ilişik ise üçüncü gün öğlen saatlerinde, beş güne uzatılması durumunda ise beşinci gün öğlen saatlerinde kesilecek. Odalar ve yataklar her misafir için yeniden hazırlanacak. Konaklayıcılar yurtların ücretsiz çamaşır yıkama gibi imkanlarından da faydalanılabilecek.

TATİL BÖLGELERİNDE YİNE YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Geçen yıl yoğun talebin olduğu İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Bolu, Karabük, Muğla, Trabzon, Erzurum, Çeşme, Kuşadası ve Yalova gibi bölgelerde bu sene de yoğunluk yaşanması bekleniyor. Konaklama ücreti ödemedikleri için gezilerine daha fazla bütçe ayırabilecek gençler, tarih, deniz ve kültür turizmini bir arada yaşamanın keyfini çıkaracak.

Gençler hem gezip hem ücretsiz konaklayabiliyordu: Seyahatsever uygulamasından haber var!

GEÇTİĞİMİZ YIL 325 BİN GENÇ UYGULAMADAN YARARLANDI

"Seyahatsever" projesinden geçen sene iki aylık yaz tatili sürecinde yaklaşık 325 bin genç faydalandı. Bu yaz geçen yıl ki sayının üstüne çıkılması hedefleniyor.

Kaynak: Yenişafak - Merve Safa Akıntürk

Kaynak: Yenişafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Fatih Güney16 Haziran 2023 15:42

18 yaşındayım,Konya İsmil tatil köyünde konaklamak istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...