Tgrt Haber
20 Şubat 2022 23:07 - Güncelleme : 01 Mart 2022 20:37

Marmara ve Ege'de peş peşe deprem

Ege ve Marmara'da akşam saatlerinde peş peşe meydana gelen depremler korku dolu anlar yaşattı. Muğla açıklarındaki depremden sonra Tekirdağ'da da deprem oldu.

Marmara ve Ege'de peş peşe deprem

Türkiye'de pazar akşamı deprem paniği yaşandı. Ege Bölgesi'nden sonra Marmara'da depremle sarsıldı.

AFAD'dan gelen bilgilere göre; Ege Denizi'nde saat 22.47'de meydana gelen deprem büyük paniğe yol açtı. Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında oluşan depremin şiddetinin 4 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) açıklamasında, deniz yüzeyinin 29,26 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Datça ilçesine 39,71 kilometre mesafede olduğu belirtildi.

MARMARA DA SALLANDI

Ege'deki depremden sonra Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.20'de meydana gelen depremin Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine 6.25 km yakınlıkta olduğu belirtildi.

Deniz yüzeyinin 7 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Şarköy ilçesine 6,25 kilometre mesafe uzaklıkta olduğu belirlendi.

DEPREMDE CAN KAYBI YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Marmara'daki depremde herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti. Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"23.20’de, Tekirdağ Şarköy açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Tekirdağ halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

NACİ GÖRÜR'DEN 'UYARI' AÇIKLAMASI

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Depremin meydana geldiği fay hattının Tekirdağ kolu ile ilişkili olduğunu ve büyük depremlere yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Görür, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonunda ve Muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili. Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...