Tgrt Haber
03 Aralık 2014 18:07

Rektör sahipsiz kedi ve köpekleri besleyen doçenti tehdit etti

Sahipsiz kedi ve köpekleri besleyen doçenti rektörlük lojmandan atmakla tehdit etti.

Rektör sahipsiz kedi ve köpekleri besleyen doçenti tehdit etti
diyarbakır,rektör tehditi,doçent,sahipsiz kedi köpekler

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite lojman yerleşkesinde sahipsiz kedi ve köpeklere artık yemekleri verdiği gerekçesiyle Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Traşçı’yı lojmandan atmakla tehdit etti. Önce Lojman Yönetim Kurulu, ardından Genel Sekreter ve son olarak Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tarafından Doç . Dr.Traşçı’ya gönderilen resmi yazıda, "Durumu devam ettirmeniz halinde lojman tahsisinin iptali ile ilgili gerekli işlemlerin başlanacağını bildiririz" denildi. Doç. Dr. Traşçı, "Bir hayvansever olarak evimde kedi köpek beslemiyorum ama, sahipsiz hayvanlara yemek artıklarını lojman sahasının dışında vermeye devam edeceğim" dedi.

ÖNCE LOJMAN YÖNETİM KURULU YAZI YAZDI

Önce Dicle Üniversitesi Lojman Yönetim Kurulu, üniversitenin Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Traşçı’ya geçen Mart ayında bir yazı göndererek, hayvanlara yemek ve su vermeye devam etmesi halinde, lojmandan atılacağını bildirdi. Yazıda şöyle denildi:

"Ayrıca lojman alanında beslediğiniz köpeklerin çocuklara saldırdığı, Prof. Dr. Eşref Yiğin ile cami imamı Muharrem Hoca’yı ısırdığı yapılan şikayetlerden anlaşılmıştır. Kamu konutları yönetmeliğinin kamu konutlarında oturanların uyması gerekli esaslar başlıklı 40/e bendi, ’Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar, ahır hayvanları ile köpek besleyemezler’ maddesi gereğince, lojmanda oturan sakinler köpek besleyemezler ve lojman alanına köpek getiremezler. Yukarıda belirtilen yönetmeliğe uymadığınız taktirde Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nden, lojman kullanım hakkınızın iptali istenecektir."

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Tuna da, Ekim ayında yine aynı gerekçelerle Doç. Dr. Yaşar Traşçı’ya bir yazı yazarak, hakkında lojmandan çıkarılması için gerekli işlemlerin başlatılacağı uyarısı yaptı.

'DEVAM EDERSENİZ LOJMAN TAHSİSİ İPTAL EDİLECEK'

Son olarak Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç imzası ile gönderilen yazıda, lojman sakinlerini rahatsız ederek lojman yerleşkesinin bazı kısımlarında köpeklere yiyecek verildiğinin tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Ayrıca gelen şikayetlerde kampüse aracınız ile köpek getirdiğiniz, sahipsiz köpeklerle oturduğunuz ve lojman mahalinde lojman sakinlerini rahatsız edecek derecede düzenli olarak beslemenizden dolayı sahipsiz köpekler lojmanları, oturduğunuz apartman çevresini mesken edinmekte, bu durum lojman sakinlerinin ve küçük çocukları tedirgin etmektedir. Kamu konutlarında uyması gereken esaslara uymanız, lojman sakinlerini rahatsız edecek bu duruma devam ettirmemeniz, devam ettirmeniz durumunda ise lojman tahsisinin iptali ile ilgili gerekli işlemlerin başlatılacağını bildiririz."

'SİLAHLI ADAMLARLA ÇIKARACAK DEĞİLLER YA'

Doç. Dr. Yaşar Traşçı, dışarıda sahipsiz olan sadece kedi ve köpeklere değil, kuşlara da lojman alanının dışında yemek artığı bıraktığını ve bunun doğanın dengesini sağlamak için yaptığını belirterek şunları anlattı: "Ben yaptığım insani bu olayı devam ettireceğim. Eğer kedilere bakmaz isek lojman alanını fareler istila edecektir. Köpeklere bakmaz isek başka köpekler gelecektir. Sahipsiz köpeklerin çoğu kısırlaştırılmış ve iğne vurulmuş küpeli köpeklerdir. Beni lojmandan silahlı adamlar ile çıkaracak değiller ya. Böyle bir işlem yaparlarsa ben de idare mahkemesine başvuracağım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...