Tgrt Haber
06 Eylül 2021 10:00

Şehirlerarası yolculukta test zorunluluğu başladı

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı başlatılan aşı veya PCR testi zorunluluğu şehirlerarası seyahatlerde de uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda güvenlik görevlileri, yolculara ilk denetimi gerçekleştirdi.

Şehirlerarası yolculukta test zorunluluğu başladı
şehirlerarası,yolculuk,seyahat,pcr testi,aşı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında şehirlerarası toplu taşımada başlatılan PCR testi veya aşı zorunluluğu için ilk denetimler başladı. 'Aşı olmayana PCR testi zorunluluğu' kapsamında güvenlik görevlileri, toplu taşıma araçlarına biniş öncesi aşısız veya aşı süreci tamamlanmamış kişiler için PCR testi istedi. Testi uygun olmayan kişilerin ise toplu taşıma araçlarını kullanmalarına izin verilmedi.

Kapıkule-Halkalı seferiyle yolculuk yapmak için Edirne Garı'na gelen yolculara gar girişinde güvenlik görevlilerince HES kodu üzerinden, kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapıldı.

Sorguda şartları tutmayan kişiler gara alınmadı. Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Şehirlerarası yolculukta test zorunluluğu başladı

"KONTROL EDİLDİĞİMİZİ BİLMEK İSTİYORUZ"

İstanbul'da yaşayan tıp fakültesi öğrencisi Nurbanu Demirtaş, kontrollerden memnun olduğunu söyledi. Demirtaş, "Tabii ki kontrollerden ben de çok memnunum, kontrol edildiğimizi bilmek istiyoruz. Sonuçta trene biniyoruz yanımda kimin olacağı belli değil. İlk önce kendimi sonra sevdiklerimi korumak için aşı olmam gerekiyor. Ben trene binmek için aşı olmadım. Önceden olmuştum zaten." diye konuştu.

Şehirlerarası yolculukta test zorunluluğu başladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...