Tgrt Haber
29 Ocak 2023 09:27 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 09:39

Selçuk Bayraktar’dan F-35 cevabı: ABD’den izin almadan kullanamıyorlar

Baykar şirketinin lideri Selçuk Bayraktar, merak edilen F-35 savaş uçağı sorusuna cevap verdi. Yunanistan'ın F-35 alacağını hatırlatan bir gazetecinin, ''ABD'nin Türkiye'ye vermemesi durumunda güç dengesinde bir zafiyet oluşur mu?'' sorusuna Bayraktar, ''F-35 alan ülkelere bakın ne gibi sorun yaşıyorlar. ABD’den izin almadan bağımsız kullanamadıklarını söylüyorlar. Dışarıdan temin ettiğiniz en gelişmiş çözüm, kendi kabiliyetlerinizle yaptığınız en vasat teknolojiden bile çok daha kötü'' dedi.

Selçuk Bayraktar’dan F-35 cevabı: ABD’den izin almadan kullanamıyorlar
Selçuk Bayraktar,KIZILELMA,F-35,ABD

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nın ilk konuğu, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar oldu. Etkinlikte soruları cevaplayan Selçuk Bayraktar, TB2 SİHA'ların kendi sınıfında bütün dünyaya açık ara nam saldığını ve şu anda 28 ülkeyle dünyanın en fazla ülkeye ihraç edilen ve en fazla muharebede bulunmuş silahlı insansız hava aracı olduğunu kaydetti.

Baykar lideri Selçuk Bayraktar, KIZILELMA’dan sonraki hedefin uzay olduğunu söyledi. 

‘YÜKSEK TEKNOLOJİ PRANGALARLA BİRLİKTE GELİYOR’

Yunanistan’ın 2028’de F-35 alabileceğini hatırlatan bir gazetecinin, “ABD tarafından Türkiye’ye F-35’lerin verilmemesi durumunda güç dengesinde bir zafiyet durumu ortaya çıkabilir mi?” sorusuna Bayraktar, şu cevabı verdi:

“Türkiye 40 sene boyunca terörle mücadele yürüttü ve bir anlamda bu mücadeleye SİHA’ların varlığı noktayı koydu. Ben de yıllarca uçakların başında güneydoğuda kaldım ve çok zor dönemler oldu. Türkiye, bu SİHA’ları o dönem müttefiklerinden alamadı ve biz bir anlamda kendi göbeğimizin bağını keserek çözümü oluşturabildik.

Savunma söz konusu olduğunda milletlerin egemenliği ancak kendi teknolojilerini geliştirdiğinde mümkün olabiliyor. F-35 alan ülkelere bakın ne gibi sorun yaşıyorlar. ABD’den izin almadan bağımsız kullanamadıklarını söylüyorlar. Dışarıdan temin ettiğiniz en gelişmiş çözüm, kendi kabiliyetlerinizle yaptığınız en vasat teknolojiden bile çok daha kötü. Yüksek teknoloji prangalarla birlikte geliyor. Ben en doğru çözümün bu girdiğimiz bağımsız yolda devam etmek olduğunu değerlendiriyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...